Вбивство Захарченка замовив олігарх Курченко - російська журналістка

10 сентября 2018 г. в 23:03

Ватажок терористів ДНР Олександр Захарченко міг бути убитий на замовлення олігарха Сергія Курченка, який втік у РФ.

Так вважає російська журналістка Юлія Латиніна. У Захарченка "був дуже серйозний конфлікт з Курченком, який раніше контролював вугілля і який хоче продовжувати його контролювати, і у якого прекрасні відносини з московськими фсбшниками", розповіла Латиніна в ефірі "Ехо Москви".

"Там же безлад. Там же ділилово. Там же змінилося вже декілька поколінь людей, які ділять і ділять, і ділять. Там такий тотальний Хамас, на чолі якого останнім часом стояв Захарченко. І якраз оскільки гроші там стали водитися з якогось моменту і, в основному, це були не просто гроші за віджималово, яким, звісно, Захарченко тотально займався..."- сказала журналістка.

За словами Латиніної, спочатку вона була впевнена, що Захарченка ліквідувала Служба безпеки України. "І я якось зовсім передумала щодо українців - я думаю, що, дійсно, їм така штука не по зубах", - заявила вона.

Латиніна додала, що якби Кремль був незадоволений Захарченком, то зміг би його прибрати "клацанням пальців", як колишнього ватажка ЛНР Ігоря Плотницького, який втік з Луганська в результаті "перевороту".

Захарченко був убитий 31 серпня в результаті вибуху в ресторані "Сепар" у центрі Донецька.

Бойовики на тимчасово окупованій території Донецької області заявили про "український слід" у справі про вбивство ватажка ДНР і затримали 14 осіб.

У СБУ припустили, що його смерть могла стати результатом внутрішніх кримінальних конфліктів в осередку бойовиків, насамперед, пов'язаних із розподілом бізнесу. Крім того, у СБУ не виключали причетності до вбивства ватажка бойовиків російських спецслужб, для яких досить одіозна фігура Захарченка могла стати непотрібною та почала заважати.

У МЗС РФ у вбивстві Захарченка звинуватили Україну.

gazeta.ua

EXMO affiliate program