Вбивця міліціонера на Київщині став "народним героєм"

3 октября 2011 г. в 08:53

Мешканці села Семиполки Броварського району Київщини влаштували мітинг на захист свого односельця Віталія Запорожця, якого підозрюють у вбивстві майора міліції Миколи Симоненка 4 вересня.

 1.jpg
Люди вважають, що винен загиблий, який постійно "творив у селі беззаконня". Мешканці села зібрали Запорожцю гроші на адвоката, писали листи в Генпрокуратуру і МВС, і тепер вийшли на мітинг з гаслами: "Геть мєнтовський бєспрєдєл" і "Віталік Запорожець - наш герой", пише газета "Сегодня ".

Мітинг пройшов під стінами будівлі обласної міліції.

Як повідомив керівник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович, підозрюваний зараз перебуває у СІЗО, йому загрожує 15 років в'язниці.

Юристи вважають, що Віталію Запорожцю можна буде "скостити" кілька років.

"Повністю уникнути в'язниці йому не вдасться, але якщо доведуть, що потерпілий погрожував підсудному, то суд може скостити йому 5 років", - припустив юрист Тарас Шевченко.

Нагадаємо, 4 вересня в селі Семиполки пострілом із рушниці було вбито майора міліції. За підозрою у скоєнні злочину затримали Віталія Запорожця, у МВС повідомили, що він уже визнав свою провину.

За однією з версій, майор нібито зробив зауваження Віталію в кафе, а той взяв рушницю і застрелив правоохоронця. За іншою - Запорожець намагався втихомирити п'яного Симоненка.

 

Вбивця міліціонера на Київщині став "народним героєм"

EXMO affiliate program