Вибух на хімзаводі у Донецьку стався через невдалі спроби терористів налагодити випуск вибухівки, - РНБО

21 октября 2014 г. в 17:10

Причиною вчорашнього вибуху на Донецькому казенному заводі хімічних виробів, який захопили терористи, є недотримання бойовиками технологічного процесу виготовлення вибухівки.


Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.


"Після захоплення бойовиками даного заводу, на складах якого залишилася значна кількість вибухонебезпечних речовин, терористи намагалися налагодити випуск вибухівки. За оперативними даними та згідно із оцінками експертів-вибухотехніків, вибух на заводі найвірогідніше стався з причини недотримання бойовиками вимог технологічного процесу", - зазначив речник РНБО.


Як повідомлялося, близько 12-ї години дня 20 жовтня на околиці Донецька, в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів, пролунав надзвичайно потужний вибух.


Вибухова хвиля прокотилася по всьому місту, вибивши віконні рами у багатьох будинках. Крім того, постраждав скляний корпус стадіону "Донбас-Арена" .


Під час потужного вибуху в Донецьку вибухова хвиля, розбивши вікна у будівлі, завадила провести переговори сепаратистів за участю лідерів терористів "Донецької народної республіки" Андрія Пургіна та Дениса Пушиліна.


За однією з версій, вибух стався в результаті детонації гексогена, який зберігається на заводі хімічних виробів.


Відповідальність за вибухи в Донецьку 20 жовтня взяв на себе "АнтиДНРівський опір" , який нібито таким чином намагається якнайшвидше вигнати з Донецька терористів ДНР.


Однак міністр оборони Степан Полторак вважає цей вибух провокацією терористів.

 

По материалам: ipress


EXMO affiliate program