Відпочинок в Одесі закінчився для молодої мешканки Дніпра реанімацією

9 августа 2018 г. в 23:08

Відпочинок в Одесі обернувся для молодої мешканки Дніпра сильними опіками і реанімацією. 23-річна Анастасія зараз перебуває у тяжкому стані, у неї обпалено 80 відсотків шкіри. До Одеси приїхала з Дніпра у відпустку. У приватному будинку, де зупинилися з тіткою, стався витік газу і прогримів вибух. Постраждали обидві. Але ось ні газівники, ні рятувальники, ні навіть власниця будинку те, що сталося, не підтверджують.

В Одесі дніпровчанки відпочивали два тижні і вже збиралися додому.

"Вона пішла на кухню. Відповідно, в кімнаті не може бути запаху газу. Запах газу виходив там, де стоять газові прилади. Тобто – на кухні. І включила світло, зайшовши на кухню. У цей момент і пролунав цей хлопок. Тобто десь або іскра була або що. Якось так. І відповідно її цією вибуховою хвилею обдало і відразу опіки. Вона втекла до ванної. Як до джерела води", – розповідає Ірина Єловикова, мама постраждалої.

У Насті обпалено 80 відсотків шкіри, пошкоджені дихальні шляхи. Зараз за її життя борються лікарі.

Але в "Одесагазі" про вибух нічого не знають. Рятувальники теж стверджують – вибуху не було. Кажуть, в будинку загорівся матрац. Те, що в будинку був вибух, заперечує і господиня житла.

Але очевидці стверджують протилежне. Сусіди відчули запах газу, чули вибух і бачили полум'я. Вони і кинулися на допомогу. А рятувальники і поліція, кажуть, приїхали, коли вже все загасили.

"Мій хлопець діставав цю дівчинку, я викликала швидку. Як я зрозуміла, газ забули вимкнути. Дівчинка включила світло, її хвилею відкинуло, проводка загорілася, і через це сталася пожежа. Мій хлопець із сусідом вони рятували дівчаток, вони викидали матраци, які горіли, решітки виламували, щоб дістати їх з кімнати", – розповідає Валерія Гайдарова, очевидиця.

Поки в Одесі лікарі борються за життя Насті, а газовики, орендодавець і рятувальники заперечують факт вибуху, в Дніпрі шукають засоби для порятунку дівчини. Збір організували друзі Насті і колеги її мами. Попереду – 10 операцій, кожна з них обійдеться родині в 10 тисяч гривень.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program