Відсиджуватися на залізних нарах Юлії Тимошенко не доведеться

25 октября 2011 г. в 13:20

У колонії, куди може потрапити віп-осуджена, на неї чекає дерев’яне ліжко, квіти на підвіконні  та навіть велотренажери. Але доведеться і руками попрацювати. І цього разу - не підписуючи газові контракти, а обшиваючи міліціонерів та рятувальників.

8.jpg
В Україні є сім колоній, які можуть прийняти Юлію Тимошенко після розгляду її справи у суді вищої інстанції. Качанівський виправний заклад у цьому списку фаворит. Колонія зразково-показова, умови тримання у ній максимально наближено до західних стандартів. Але не апартаменти.

У колонії немає камер як таких. У кімнатах барвисті стіни та квіти на підвіконнях. Замість металевих нар - дерев’яні ліжка і одна тумбочка на двох.  
Тим,  хто гарно працює, дозволяється  дивитися телевізор. Він там практично у кожній кімнаті.

Так затишно деякі засуджені навіть на волі не жили. Тут є і  пральна машинка, і кухня – можна попити чаю або зробити бутерброд.

А от про одяг від модних дизайнерів доведеться забути. Тут у тренді сірі халати та сині куртки із прізвищем на нашивках. У  вільний час жінки носять спортивні костюми. Підфарбовувати  губи та очі дозволено,  прикраси – поза законом.

Ніяких складних зачісок. Волосся завжди зібрано під косинкою. Але заплести косу, кажуть ув‘язнені, вони завжди допоможуть. Здебільшого засуджені до колишньої прем‘єрки налаштовані прихильно. Сприймають за свою.  Працюють у Качанівській колонії всі – за винятком пенсіонерок. Засуджені обшивають міліцію, рятувальників та комунальників. Щоб опанувати швацьку машинку, новачкам потрібно не більше тижня.

Відпочити та почитати книжки завжди можна у зимовому садку – біля клітки із фазанами. Є і власний Храм, щоб замолювати гріхи. А от ранкові пробіжки Юлії Тимошенко доведеться скасувати – по плацу тут не бігають, а ходять. Проте підтримати фігуру завжди можна у спортзалі.

Із шопінгом – біда. Крамниця одна, а на полицях здебільшого солодке, цигарки та предмети гігієни. Але по цінах дешевше, ніж у супермаркеті. Якщо хочеться чогось більшого – завжди можна залишити письмове замовлення.  Годувати обіцяють збалансовано. Хліб власного виробництва, завжди м'ясо та каші.

У колонії майже тисяча засуджених. Є кілька головлікарів та головних бухгалтерів. Керівництво колонії від питань про можливу віп-арештантку ухиляється, але запевняє – ніяких поблажок тут ні для кого не буде.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Відсиджуватися на залізних нарах Юлії Тимошенко не доведеться

EXMO affiliate program