В’язні учинили бунт та захопили заручників-за такою легендою пройшли навчання у колонії під Львовом

21 июля 2011 г. в 13:00

20 в’язнів учинили бунт та захопили заручників у  колонії під Львовом. Аби припинити заворушення правоохоронцям довелося застосовувати бронзбой. Вже за півтори години заручників звільнили, а бунтарів затримали. За такою легендою пройшли навчання загону швидкого реагування.

 

7.jpg Ув’язнені нападають на беркут закидають  дровами, кричать.


Усе, як у житті -  лише одна відмінність. В‘язні  - не справжні,  замість них -  працівники колонії. За першою з відразу кількох легенд навчань, які проводили у Львові, почався бунт на виробничому майданчику виправного закладу. Двадцятеро засуджених незадоволені начальником тюрми. Завдання для спецпідрозділу -  зупинити заворушення та затримати агресорів.


Бранзбойтна машина розганяє зеків, правоохоронці скручують руки бунтівникам.


Наступний етап – визволення заручника. За нього в‘язні вимагають: горілку, цигарки та мобільний телефон. Із завданням „Беркут” впорався. Кілька пострілів – і усі обличчям до землі.

А от остання легенда – найскладніша для виконання. Двоє в‘язнів намагаються втекти. Тюремники захопили заручників та викрали вантажівку, яка завозить продукти до  їдальні. На виїзді з колонії починається стрілянина та лунають вибухи.

Півтори години – і трьом різновидам бунтів за колючим дротом не дали розвитку. За навчання беркутівці отримали „добре”, оскільки  були помилки.


Роман Драч - в.о начальника департаменту покарань у Львівській області:
Помилки були. У нас є штатні оператори, які постійно ведуть відеозйомки. Після цього знову засідає штаб і ще довше розглядає навчання ніж вони відбувалися.


Беркутівці у справжніх бойових діях участі ще не брали. Їхні командири зізнаються подібні заходи вчать працювати у команді,  оскільки під час справжнього бунту буде набагато важче.


Андрій Аксютін - головний спеціаліст відділу організації охорони нагляду безпеки:

Люди, які йдуть на такі вчинки - вони вже неадекватні поповедінці. Тобто вони можуть йти до останнього, не зупиняючись ні перед чим.


Зробили правоохоронці майстер-клас і для журналістів. Навчили, як себе правильно поводити, якщо працівник ЗМІ - опиниться у заручниках.

Навчань для заручників не існує. Але якщо вас захопили: треба пам’ятати 3 основних правила:
Не вириватись, не галасувати та повністю підпорядковуватись злочинцю. І останнє: бути ближче до підлоги, аби під час визволення не потрапити під кулі.

Перше в радянському Союзі захоплення заручника у тюрмі було саме в одній з львівських в”язниць ще 30 років тому. Після цього у Західній Україні жодного разу не було заворушень у в”язницях, для погашення яких залучали б загони швидкого реагування.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В’язні учинили бунт та захопили заручників-за такою легендою пройшли навчання у колонії під Львовом

 

EXMO affiliate program