Водій у Китаї перегородив дорогу після обвалу, що допомогло скоротити кількість жертв (ВІДЕО)

6 мая 2024 г. в 06:40

У суботу місцеві ЗМІ похвалили китайського водія вантажівки за те, що він припаркував свій автомобіль поперек шосе і запобіг падінню машин униз схилом після того, як ділянка дороги обвалилася і забрала життя щонайменше 48 осіб, пише AP News.

Ван Сяньнань їхав у середу по шосе в провінції Гуандун, економічному центрі на гірському півдні Китаю. Близько другої години ночі Ван побачив кілька автомобілів, що рухалися в протилежному напрямку чотирисмуговим шосе, і незабаром його колега-водій повідомив йому про обвалення, повідомляють місцеві ЗМІ.

Швидко зреагувавши, Ван, колишній військовий, перегородив своєю вантажівкою шосе, тим самим зупинивши десятки автомобілів, що рухалися назустріч небезпеці, повідомляє Jiupai News. Тим часом його дружина вийшла з вантажівки, щоб попередити інших водіїв про ситуацію, йдеться в повідомленні.

«Я не надто багато думав. Я просто хотів зупинити машини», — сказав Ван китайському новинному виданню.

Мужній вчинок Вана викликав не тільки похвалу з боку китайських користувачів соціальних мереж, а й визнання з боку Китайського фонду розвитку робітників.

Фонд оголосив у п'ятницю, що спільно з автомобільною компанією він присудив Вану нагороду в 10 000 юанів (1 414 доларів). Благодійний проект, пов'язаний із технологічним гігантом Alibaba Group Holding, також передав Вану рівну суму, повідомляє газета Dahe Daily. Ван сказав газеті, що пожертвує гроші сім'ям жертв обвалення.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що ще одна людина стала на коліна, щоб завадити машинам проїхати шосе.

Аварія сталася після місяця проливних дощів у Гуандуні. Деякі з 23 автомобілів, що впали в глибокий яр, спалахнули, піднявши густі клуби диму.

Близько 30 осіб було госпіталізовано. У суботу одну людину було виписано з лікарні, повідомила державна телекомпанія CCTV. Стан інших покращився, але одна людина, як і раніше, перебуває у важкому стані.

У суботу влада міста Мейчжоу в провінції Гуандун заявила, що проведе перевірку швидкісних трас і залізниць, а також доріг у гірських районах. Група під керівництвом губернатора провінції розслідує причини обвалення, повідомляє Southcn.com.

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program