Ввести війська восени: в СБУ розкрили плани Путіна щодо України

14 апреля 2018 г. в 07:18

Кремль планував ввести в Україну російські війська восени цього року. Про це на брифінгу розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

За його словами, російська сторона збиралася здійснити провокації проти російськомовного населення України.

"Ми володіємо інформацією про плани російської сторони. Знаємо про існування в оточенні Путіна групи, яка поставила собі за мету створити передумови для введення вже восени цього року до Україніи російських військ під приводом захисту російськомовного населення. Для цього вони планують задіяти криміналітет, спортсменів навколо кримінальної структури для побиття учасників проросійських заходів і хресних ходів. Але ми не дамо їм реалізувати ці плани".

Нагадаємо, нещодавно британське видання The Times розкрило ще один таємний план Путіна щодо України. Російському президенту пропонували в 2014 році здійснити план під назвою "Операція Троя", який передбачав посіяти хаос і дестабілізацію ситуації в Запорізькій області.

У свою чергу російський політолог Андрій Піонтковський говорив, що Путін зараз у складному становищі і вказав на його проблеми в Україні. Він зазначив, що будь-який крок президента РФ щодо України буде розглядатися як поразка, тому йому зараз не до масштабної війни.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program