З головних автотрас України зникли даїшники

4 июля 2011 г. в 13:58

На українських трасах державного значення практично не залишилося даїшників

9.jpg

Стежити за порядком залишилися в основному тільки ті, хто чергує у будках (стаціонарні пости ДАІ) і екіпажі, які оформляють ДТП . Наприклад, на Одеській трасі у вихідні за сотні кілометрів не було помічено жодного патруля, пише видання "Сегодня ".

Як роз'яснили в Київській обласній державтоінспекції, за розпорядженням керівництва тутешні патрулі масово поїхали "на районний фронт". "У зв'язку з тим, що подекуди збільшилась аварійність, наші співробітники переведені туди наводити лад, - сказав начальник прес-служби УДАІ області Олександр Дармостук. - Проблемні райцентри - Білоцерківський, Києво-Святошинський і Бориспільський. Там вони займаються профілактикою порушень ПДР. На трасах держзначення, окрім стаціонарного поста, працює по одному екіпажу. Вони постійно в русі і з включеними блималками. Якщо помічають порушення, то, звичайно, реагують. До кінця літа без особливої потреби посилювати патрулі на Одеській трасі не будемо".

Даїшники в інших регіонах говорять, що на окремих трасах екіпажів дійсно стало менше. "Через нашу область на південь пролягають дві траси - Київ-Одеса і Стрий-Знам’янка. Остання більш вибоїста і небезпечна, тому основні сили були переведені з Одеської траси сюди", - уточнив керівник прес-служби Черкаської облДАІ Володимир Ліщенко. Такі заходи можуть робити аж до кінця серпня.

А от на Кіровоградщині інспектори тепер більше працюють ночами. "Є факти крадіжки вантажів на трасах, - сказав заступник начальника УДАІ області Олег Тарасенко. - Тому працюємо разом з "Беркутом" згідно з розпорядженням начальника УМВС, в нічний час. Вдень на трасах екіпажів, відповідно, менше".

Рядові ж інспектори вважають, що дороги спустіли через літні відпустки патрульних, а також через скорочення.

"Почалося велике чищення, і під ніж пішли низові співробітники", - сказав командир одного з батальйонів. Цю думку розділяє і колишній заступник начальника столичного ДАІ: "Замість того, щоб урізати адміністративно-управлінський апарат і зменшити число начальників, обрали найпростіший шлях - зняли з траси інспекторів, - нарікає відставний офіцер міліції. - Наскільки мені відомо, в кожній області вже скорочено по 50 і більше рядових даїшників, і це тільки "квіточки". Людей викидають на пенсію, а потім кричатимуть караул, нема кому дати жезла в руки".

 

З головних автотрас України зникли даїшники

EXMO affiliate program