За добу бойовики влаштували дві пастки для військових і вбили 9-річну дівчинку з мамою

16 ноября 2014 г. в 07:57

За найсвіжішими даними ООН, конфлікт на Донбасі забрав 4132 життів і майже 10 тис. людей було скалічено. Автори цього дослідження кажуть про його стримані цифри і попереджають, що реальна кількість жертв може бути значно більшою.

 

Тим часом офіційні українські джерела повідомили, що за добу на сході загинули семеро українських військових.


Бойовики влаштували дві засідки. Біля села Первомайське Ясинуватського району наш мінометний взвод потрапив у пастку диверсантів. За тривогою піднялася українська штурмова група і відбила напад.


Друга засідка чигала на солдатів у районі Дебальцевого. Під час проходження української колони бойовики відрили вогонь. Наші відбили атаку, однак зазнали втрат.


Саме на дебальцевському плацдармі зараз найскладніша ситуація. В цьому районі бойовики обстрілюють українські сили з мінометів, гранатометів та "Градів". Снайпери ведуть прицільний вогонь по бійцях.


Загалом за добу терористи "ЛНР" та "ДНР" атакували наші позиції 62 рази. Через масовані обстріли загинуло четверо місцевих мешканців.


"Одна з мін вибухнула на вулиці, де проходида 38-річна жінка з донькою. Дитині було 9 років. Загинула ще жінка і чоловік – люди просто були біля своїх будинків, коли поблизу розірвалися снаряди артилерії бойовиків", - повідомив заступник голови інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.


Як уже повідомлялося, кількість переселенців на Донбасі через бойові дії сягнула майже 1 мільйона осіб.

 

По материалам: ТСН

EXMO affiliate program