За криваву різанину в'єтнамському школяреві з Харкова дали 6,5 років

13 октября 2011 г. в 17:46

Шкільні розбірки закінчилися тюрмою. У Харкові засудили в’єтнамського підлітка, який в вуличній бійці покалічив двох старшокласників – пробив  легені.

sud1.jpg

 

Іноземцю дали шість з половиною років колонії. Адвокат підсудного вважає таке покарання занадто суворим та планує вимагати умовного строку. Невдоволені і потерпілі. Адже нападали на хлопців п’ятеро в’єтнамців, а за грати потрапив лише один із них

 

Суддя:

Май Тхай Дат признать виновным по ч.1 ст. 121 УК Украины и назначить наказание с учетом положений ст. 102 УК Украины в виде 6 лет и 6 месяцев лишениям свобод

У колонію 15-річний в’єтнамський підліток потрапить через криваву бійню. Рік тому він порізав двох старшокласників. За зброю схопився нібито  захищаючи честь свого земляка.

На суді Май Тхай Дат розповів – старшокласники, начебто, частенько ображали у школі його друга-в’єтнамця. Врешті-решт, той не витримав та вирішив помститися. На підмогу покликав чотирьох підлітків-азіатів. Хлопці наламали гілляк, заточили ось такі коли та підстерегли кривдників після уроків.

Влаштувати бійку планували на шкільному стадіоні. Але старшокласники махати кулаками відмовилися. В’єтнамців це розлютило, згадує потерпілий Євген Челомбитько. Через кілька хвилин його із другом Денисом азіати перестріли дорогою додому.

Євген Челомбитько потерпілий:

Думаю, хотели показать, какие они крутые, что им на все пофиг. Сначала ударили Дениса ножом. Потом все накинулись на меня. Тоже последний удар был ножом. То, что говорят, что бил только один – это все фигня. Били все, даже палками били.


Першу допомогу пораненим надавали працівники СЕС – бійка сталася під їхніми вікнами. Коли прибула швидка, хлопців із пробитими легенями терміново направили на операції. В’єтнамця-нападника міліція затримала того ж вечора.

 

Ігор Ковтуненко начальник кримінальної міліції зі справ дітей Московського району  Харкова:
Гражданин Вьетнама нанес отсрым предметов по одному удару в спину, после чего, скрылся в неизвеестном нпралвении.

Спочатку Май Тхай Дата звинувачували у спробі навмисного вбивства. Але адвокату вдалося добитися перекваліфікації статтї на «нанесення тяжких тілесних ушкоджень». Захист розраховував на умовне покарання для підлітка. Тепер планує оскаржувати рішення суду.

Віктор Євстигнєєв адвокат підсудного:

Я считаю, что приговор не соответствует совершенному: не учтена личность подсудимого, факты того, что ущерб возмещен, что он раскаялся - это не услышал, в приговор не прозвучало того, что он помогал в раскрытии данного преступления. Я считаю суровым приговор.

До апеляційного суду збираються і батьки потерпілих. Будуть вимагати покарання для інших чотирьох учасників нападу – адже до цього вони проходили по справі лише як свідки. 

Опротестовувати будуть і розмір моральної компенсації. Потерпілі планували отримати по сто тисяч гривень, Феміда присудила вдесятеро менше. А здоров’я хлопцям не повернеш. Євген більше семи років займався скелелазінням, був претендентом на звання чемпіона світу. Тепер жаліється – сил брати висоту вже немає. 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

За криваву різанину в'єтнамському школяреві з Харкова дали 6,5 років

 

EXMO affiliate program