За рекордну партію наркотиків замість реального покарання харків’янин отримав умовний строк

21 июля 2011 г. в 14:22

Суд виніс вирок харків’янину, в якого було вилучено більше ста тисяч капсул Трамадола. Два роки тому чоловік намагався продати партію пігулок російському діллеру. На цьому і погорів. Але замість реального покарання наркобарон і надалі спокійнісінько житиме у родинному колі.    

10.gif

Це була одна з найбільш гучних  спецоперацій за роки незалежності. Наприкінці 2009-го правоохоронці звітували – перехопили рекордну партію наркотиків. 130 тисяч капсул Трамадолу, дві тисячі пігулок екстезі та півтора кіло амфетамінів. Усе вилучене тягнуло на два мільйони гривень. Цього б вистачило, щоб підсадити на наркотики чверть півторамільйонного Харкова

АНДРІЙ МУХОТАЄВ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ СБУ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ:

Считая младенцев, пенсионеров и лиц, к ним приравниваемых.

Власник наркотиків стверджував - пігулки йому на зберігання передав товариш. А він, мовляв, навіть і не здогадувався, що саме знаходиться у пакетах. Коли ж прозріння таки настало -  вирішив продати трохи трамадола - усього дві тисячі капсул. На пропозицію відгукнувся росіянин. Під час передачі товару обох затримали. Гостю суд дав вісім років колонії. А українцю - усього три, та й те -  умовно.    

ЄВГЕН ПОПОВИЧ  - ПРОКУРОР М. ХАРКОВА:
Мы считаем, что этот приговор незаконный, он необъективный, слишком мягкий. Давайте представим, сколько жителей города Харькова, жителей Украины, молодых людей могли быть втянуты в наркоманию при объеме 133 тысячи таблеток «Трамадола».

Слідчі довели - чоловік продав щонайменше дві великі партії наркотиків. Але суд на це уваги не звернув. Проте знайшов пом’якшувальні обставини - погане здоров’я звинувачуваного та те, що він є батьком двох малолітніх дітей. А відтак, Феміда постановила - виправитися він може і без перебування за гратами. Прокуратура Харкова вже подала апеляцію

ЄВГЕН ТЕРПЕЛЮК  - ДЕРЖАВНИЙ ОБВИНУВАЧ:

Мы просим назначить наказание в виде 10 лет лишения свободы с конфискацией имущества. Мы стоим на своей предыдущей позиции.

Чому Феміда так м’яко обійшовся із звинувачуваним - у прокуратурі судити не беруться. Але упевнені - апеляцію виграють. Інакше єдиним покарання для найбільшого наркоторгівця Харківщини стане лише неможливість виїхати на відпочинок за кордон

ЄВГЕН ПОПОВИЧ  - ПРОКУРОР ХАРКОВА:
Если человек за эти три года не совершает никакого нового преступления, то фактически он пробыл это наказание в кругу семьи, дома и среди близких.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

За рекордну партію наркотиків замість реального покарання харків’янин отримав умовний строк

 

EXMO affiliate program