Чому Захарченко і Плотницький більше не потрібні ні Донбасу, ні Кремлю, – політолог

22 февраля 2017 г. в 07:25

Ватажків бойовиків «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький більше не можуть претендувати на роль захисників російськомовних трактористів і шахтарів, оскільки доля Донбасу тепер залежить не стільки від Путіна, скільки від Трампа.

Такої думки дотримується політолог Михайло Погребинський.

За його словами, саме від позиції лідера США Дональда Трампа буде залежати доля Донбасу і, швидше за все, вона буде невтішною саме для Захарченко та Плотницького. Навіть, якщо Білий дім зобов'яже Київ виконувати Мінські угоди та надати Донбасу особливий статус, у Захарченка та Плотницького немає шансів залишитися при владі, оскільки вони не завжди вели лише оборонні дії, але і часто скоювали злочини.

«Не потрібно особливо цікавитися політикою і подробицями протистояння на Донбасі, щоб побачити, що і Київ, і Москва взяли певну паузу. То ж засідання в Мюнхені «нормандської четвірки» говорить про те, що сторони просто обмінялися думками без яких-небудь серйозний намірів. Все це пояснюється дуже просто – поки адміністрація президента США Дональда Трампа не озвучить свою позицію щодо України, сторони будуть тримати паузу», – вважає експерт.

politic.kiev.ua

EXMO affiliate program