Закордонні відпустки українців опинилися під загрозою зриву

11 сентября 2017 г. в 10:14

Після скасування безвізового режиму черги в паспортні столи різко збільшилися й ажіотаж у міграціних службах не вщухав практично усе літо, адже кількість бажаючих отримати біометрику дуже зросла.

На поліграфічному комбінаті “Україна” наразі просто не встигають персоналізувати усі документи, які надходять з різних куточків країни, і відповідно, не встигають друкувати закордонну біометрику, пише ТСН.

Утім, міграційна служба запевняє, що вже скоро ситуація має стабілізуватися, адже вже літній сезон відпусток підійшов до завершення.

Нагадаємо, у Державній міграційній службі повідомили, що затримки з видачею закордонних паспортів є тимчасовим явищем, викликаним підвищенням попиту. Наразі спостерігається тенденція до суттєвого скорочення кількості зверненнь за закордонними паспортами, відтак строки видачі нормалізуються найближчим часом.

В Україні спостерігається ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів, але в Міграційної служби запевняють, що бланків документів достатньо. При цьому в службі закликали громадян не користуватися послугами посередників, щоб не стати жертвами шахраїв.

EXMO affiliate program