Залишать лише "гарматне м'ясо": Жданов назвав термін "евакуації" військ окупантів із Донбасу

7 июля 2017 г. в 08:09

Виведення російських військ із тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей може відбутися наприкінці літа або восени поточного року.

Такий прогноз "Обозревателю" озвучив військовий експерт Олег Жданов.

Коментуючи інформацію Міністерства оборони України про те, що в Донецьку російсько-терористичні війська провели навчання з евакуації командного складу, експерт пояснив: "Із військового погляду операція може відбутися в такий спосіб. Їх же там "немає". Щоб зберегти обличчя російського президента російські війська тихенько виходять з окупованих територій. Ми висуваємо Національну гвардію, проводимо зачистку території, ззаду йде ЗСУ, і в разі необхідності за допомогою важкого озброєння вони тиснуть осередки опору сепаратістів, колаборантів і маргинально налаштованих осіб, які навряд чи відмовляться здавати зброю".

У цьому контексті Жданов заявив про те, що в подібних випадках "сіру масу" завжди "кидають напризволяще", і "порятунок потопельника стає справою рук самого потопельника". "Це гарматне м'ясо. А в Росію вони не побіжать, тому що на сьогоднішній день фактично вся Кантемирівська дивізія в якості загороджувального загону займає позиції уздовж нашого кордону", - нагадав експерт.

Таким чином, коли російські війська покинуть окуповані території, "Російська Федерація ще раз підтвердить, що" іхтамнєт" і не було, що вони просто підтримували "рускій мір", - спрогнозував він.

За оцінками Жданова, така "евакуація" повинна відбутися до президентських виборів у Росії, оскільки цей жест необхідний Володимиру Путіну для ослабленні або зняття санкцій і, відповідно, для посилення власних позицій у країні.

"Я думаю, що відхід російських військ може відбутися або наприкінці літа, або восени цього року. Тому ці плани і відпрацьовуються", - сказав він.

Крым для России - невыносимое бремя: крымчанка в прямом эфире

EXMO affiliate program