Заставу за Насірова внесли за кошти «общака» та АП, – Сакварелідзе (Відео)

17 марта 2017 г. в 21:31

Щодо походження коштів, які внесли як заставу за відстороненого очільника ДФС Романа Насірова, слід провести окреме кримінальне розслідування.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) сказав Давід Сакварелідзе, екс-заступник генпрокурора України.

Гість програми заявив, що не виключає того, що частково кошти на заставу для Насірова дали в Адміністрації Президента України.

«Насіров – непроста людина. Я думаю, що частково ті гроші, які були зібрані, були і від Адміністрації Президента у тому числі, оскільки ми всі бачили процес в апеляційному суді. Там, здається, була домовленість про зменшення суми застави від 100 млн грн. до 10 млн грн., щоб потім не виникало запитань. Але Порошенко сам зрозумів, що згодом усі «стрілки» і відповідальність перейдуть до нього», – сказав Давід Сакварелідзе.

«Якщо б Насіров не заплатив цю суму, яка є смішною для людини з його минулим і його посадою, то ми всі, напевно, були б здивовані, чому ця людина стільки часу проводить у в’язниці. Вони зібрали «общак», ці «копійки» для них, 3,7 млн дол., і дали, щоб його швидко визволити», – вважає екс-заступник генпрокурора.

Водночас Сакварелідзе додав, що Роман Насіров має підстави хвилюватися за власну безпеку.

«Якщо з ним щось трапиться, швидше за все, винною буде влада, адже, ще раз підкреслюю, ця людина – носій дуже важливої інформації проти перших осіб держави», – наголосив Давід Сакварелідзе.

zik.ua

EXMO affiliate program