Затримання друга Захарченка в Україні: стали відомі важливі деталі

17 июля 2017 г. в 00:16

Співробітники Служби безпеки України отримали докази участі затриманого при перетині кордону України з Придністров'ям полковника Збройних сил РФ Валерія Гратова в бойових діях на Донбасі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Повідомляється, що у Гратова була вилучена флешка з документами, серед яких лист командира одного з незаконних збройних формувань адресований Держдумі РФ. У документі повідомляється, що бойовик брав участь у боях в Луганську, Алчевську, Макіївці, Донецьку, Сніжному, Іловайські, Єнакієвому, Вуглегірську та Дебальцевому.

Сам російський військовий запевняє, що супроводжував на Донбасі гуманітарні товари і роздавав нагороди ветеранам.

Однак у контррозвідників СБУ є інші відомості про затриманого.

"Так. Гратов прибув на територію України ще в 2014 році за завданням ФСБ РФ під прикриттям діяльності своєї громадської організації. Однак поряд з громадською діяльністю він активно брав участь у транспортуванні зброї на територію України під виглядом гуманітарних вантажів. Безпосередньо здійснював підготовку розвідувально-диверсійних груп, підрозділів "Сомалі" і "Спарта", - повідомив один зі співробітників СБУ, додавши, що є свідчення бойовика, у яких він особисто вказав на участь в бойових діях і розповів, як брав у полон українських військових, влаштовував їм допити.

У той же час контррозвідник зазначив, що спецслужби РФ відпрацьовують питання про те, як можна досягти звільнення Гратова. Українські спецслужби відстежують ці дії та особистостей, які будуть причетні до спроб вирішити це питання.

Апостроф

Русский стиль кунг-фу: натовцам это показывать нельзя. ВИДЕО

EXMO affiliate program