Жахлива аварія на курорті в Грузії: нові подорбиці

17 марта 2018 г. в 23:05

В результаті аварії на гірськолижному курорті Гудаурі в Грузії постраждали 11 людей - четверо українців, шестеро росіян, а також громадянин Швеції.

Про це журналістам повідомив директор Центру з питань координації невідкладної допомоги та надзвичайних ситуацій Міністерства охорони здоров'я Грузії Автанділ Талаквадзе.

Чиновник зазначив, що сім іноземних громадян, які отримали пошкодження, на вертольоті і реанімобілі доставили в Тбілісі.

За попередньою інформацією, причиною інциденту на канатній дорозі стало відключення електроенергії, через яке крісла раптом стрімко почали скочуватися назад і врізалися один в одного, а люди падали з висоти на сніг.

Тим часом, в компанії Energo-Pro Georgia спростували цю інформацію, заявивши, що на курорті Гудаурі "ніякого аварійного відключення електроенергії або зміни параметрів напруги не було".

Пізніше цю заяву підтвердив глава "Компанії гірських курортів Грузії" Олександр Онопрішвілі, за словами якого, відключення електроенергії в Гудаурі не було.

"Електроенергія відключилася лише на самій канатці. Причина поки не відома, але всі винні в цьому понесуть відповідальність", – сказав він журналістам.

У зв'язку з тим, що сталося, МВС Грузії розпочало слідство за статтею "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту" Кримінального кодексу Грузії.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program