Журналіст пояснив, чому у Росії змінилося ставлення щодо України

18 августа 2017 г. в 08:49

Росіянам набридло, що їх Кремль постійно годує пропагандою, а про нагальні проблеми фактично не говорить. У президента Росії Володимира Путіна це прекрасно розуміють, відтак його майбутня передвиборча компанія буде побудованою на внутрішній політиці, а гасла про Крим і Донбас фактично не лунатимуть.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський, передає "Апостроф".

"До людей поступово доходить очевидна думка, яка була у них завжди, але вона була просто задавленою гуркотом пропаганди: що плювати нам на всю цю велич і на всю цю імперію. Тобто все це "дуже добре", але це у другу чергу. А перша черга – не імперія, а Я: "Я особисто, тут, тепер хочу жити нормально". Якщо я буду жити нормально за моїми поняттями, тоді я готовий вболівати на стадіоні за велику імперію, але ніяк не навпаки", – зауважив експерт.

Водночас він підкреслює, що росіяни кілька років живуть під гнітом пропаганди.

Цей конфлікт полягає в тому, що вся російська пропаганда давно, з 2013 року, просто в режимі перманентної істерики волає по телевізору тільки про зовнішніх ворогів: Америка, Україна, Україна, Америка... І нічого взагалі не говорить про пенсії, про медицину, про школи, про дороги, про реальне життя. Час від часу лише скоромовкою говорять, що, так-так, звичайно, нам дуже потрібно розвивати економіку, підвищувати пенсії, що це найголовніше,– зазначає журналіст.

За його словами, тривалий час людям це подобалося, але тепер ситуація змінилася.

"А тепер це їх дратує. Все частіше та частіше люди кажуть: "Мені набридла Україна, для мене нецікавою є Україна, мені нецікавим є Донбас". Це неминуче, тому що людей перегодували", – переконує публіцист.

Крім того, Радзіховський вважає, що ситуація є зрозумілою для путінських пропагандистів. У зв'язку з цим він прогнозує, що виборча кампанія нинішнього президента РФ буде побудованою на внутрішній політиці, гасла про Крим відійдуть на другий план, а про Донбас взагалі не буде згадок.

EXMO affiliate program