Журналіст помітив цікаву зміну в ставленні росіян до українців

19 августа 2017 г. в 07:15

Відомий російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський вважає, що росіяни все менше хочуть чути лайку на адресу України і все частіше замислюються про власні проблеми.

Про це він пише у своїй колонці на "Апострофі".

"До людей поступово доходить очевидна думка, яка була у них завжди, але вона була просто задавлена гуркотом пропаганди: що плювати нам на всю цю велич і на всю цю імперію. Тобто все це "дуже добре", але це у другу чергу. А перша черга - не імперія, а Я: "Я особисто, тут, тепер хочу жити нормально". Якщо я буду жити нормально за моїми поняттями, тоді я готовий вболівати на стадіоні за велику імперію, але ніяк не навпаки", - зазначає Радзіховський.

Журналіст додає, що росіяни кілька років живуть під гнітом пропаганди.

"Цей конфлікт полягає в тому, що вся російська пропаганда давно, з 2013 року, просто в режимі перманентної істерики волає по телевізору тільки про зовнішніх ворогів: Америка, Україна, Україна, Америка... І нічого взагалі не говорить про пенсії, про медицину, про школи, про дороги, про реальне життя. Час від часу лише скоромовкою говорять, що, так-так, звичайно, нам дуже потрібно розвивати економіку, підвищувати пенсії, що це найголовніше", - пише він, зазначаючи, що довгий час людям подобалося таке положення справ, але тепер ситуація змінилася.

"А тепер це їх дратує. Все частіше і частіше люди кажуть: "Мені набридла Україна, мені нецікава Україна, мені нецікавий Донбас". Це неминуче, тому що людей перегодували", - говорить Радзіховський.

За його словами, ситуація зрозуміла путінським пропагандистам. У зв'язку з цим він прогнозує, що виборча кампанія нинішнього президента РФ буде побудована на внутрішній політиці, гасла про Крим відійдуть на другий план, а про Донбас взагалі не буде згадок.

EXMO affiliate program