Журналіст з Донецька висловився щодо інтеграції "Л/ДНР" в Росію

24 марта 2017 г. в 08:35

На думку донецького журналіста Сергія Гармаша, створення структури, яка займеться «інтеграцією Донбасу в Російську Федерацію», це не більше ніж політична гра.

Про це він заявив в коментарі InfoResist. За його словами, зближення з Росією і так відбувається. Але приєднувати ці території ніхто не збирається. «Якщо говорити про анексію або приєднання, то ніяких взагалі шансів я не бачу для цього. Не для того їх створювали, щоб зараз приєднати і позбутися можливості використовувати проти нашої країни », - пояснив журналіст.

Гармаш вважає, що навіть визнанням паспортів Росія намагалася спростити життя своїм структурам, а не мешканцям «Л/ДНР». «Вони це визнавали, щоб хоч якісь легітимні документи були. Тобто це робилося швидше не для жителів, а для російських служб, які займаються цими питаннями. Щоб їм полегшити життя », - розповідає Гармаш. Росія намагається всіма силами показати жителям окупованих територій, що вони підтримують їх.

«Знаєте, що в грудні приїжджав Сурков в Донецьк і з ним проводилася нарада. Там було дано вказівку на те, щоб активізувати пропагандистську роботу з приводу того, що «Росія з нами і Росія нас не кине». Всі ці кроки в принципі на це і спрямовані. Як показують соцопитування, найбільше розчарування зараз там це не Україна, в ній вони давно розчарувалися, а Росія», - пояснив журналіст.

politic.kiev.ua

EXMO affiliate program