Зірка українського футболу Артем Мілевський в лікарні в тяжкому стані (відео)

27 сентября 2023 г. в 11:40

Експерт зі своїх джерел додає: лікарі не беруться казати, коли стан здоров’я Артема більш-менш стабілізується

Зірка українського футболу Артем Мілевський в лікарні в тяжкому стані. Він сяяв на футбольному полі понад десятиліття. Гравець київського "Динамо" та збірної. Про критичний стан здоров'я Мілевського повідомив його близький друг – теж футболіст – Олександр Алієв. Лікарі намагаються врятувати життя Артема. Що привело мало не легенду нашого футболу до реанімації – дізнавався наш репортер Олександр Карамушка.

Ось так вишукано Артем Мілевський забивав пенальті в одній восьмій фіналу Чемпіонату світу 17 років тому. Цей гол став одним із найкращих того Мундіалю, а про 21-річного Артема заговорили як про потенційну зірку європейського футболу. Молодому нападнику київського "Динамо" пророкували кар'єру, не гіршу за кар'єру самого Андрія Шевченка. Та не судилося…

"Його апогей такий у київському "Динамо" – це 2004-2006 рік і збірна наша. Але його характер, його, можливо, лінощі. Такий консервативний, але дуже серйозний тренер як Йожеф Сабо його не випускав і його та Алієва критикував за те, що вони зривалися. І алкоголь в професійному футболі – це не припустимо просто", – так про Мілевського згадує легендарний футбольний коментатор Валентин Щербачов.

Експерт визнає, що футболіст мав усе, аби вийти на зірковий рівень у світі. На це сподівалися і всі українські вболівальники аж до 2013 року. Тоді Артем із "Динамо" перейшов у турецький "Газіантепспор", далі змінив ще 7 клубів з різних країн. У кожному з них Мілевський грав не більше сезону. Закінчив кар'єру все ж таки в Україні в ужгородському "Минаї", так і не ставши знову футболістом топклубу.

"Характер непоганий, в принципі, людина він добра, але піддається, вболівальники-шанувальники – й Артем поплив. Поплив по течії, 12 клубів у біографії. ДТП в різних країнах", – додає футбольний експерт.

На пенсії Мілевський продовжував своє колоритне життя. Викладав фото в соцмережах та знімав відео для ютубу, навіть грав у кіно. З початком війни почав волонтерити. Проте зовнішній вигляд давав зрозуміти, що в ексфутболіста є проблеми зі здоров’ям. На це звернули увагу й друзі Артема. Першим виступив Євген Селезньов.

"Я з ним завжди на зв'язку і готовий взяти на себе будь-які витрати щодо лікування. Я йому дзвоню і говорю: "Тьома, послухай, давай я допоможу. Я розумію, що це так". Я дуже люблю Артема, він чудовий і добрий хлопець. Я завжди поряд і він знає мій номер телефону. Не знаю, що тут сказати. Я ж не можу приїхати і взяти його в кайдани. Тут потрібне його бажання. Допомогти Артему хочу не лише я. Сьогодні ми з хлопцями мали відвезти його до лікарні, але він не бере слухавку. Що я можу зробити в цій ситуації? Артем трохи звернув з дороги, і всі повинні зібратися, щоб допомогти йому. Багато хто говорить, що він дорослий хлопець і сам має вирішувати свої проблеми, але друзі пізнаються не тоді, коли добре, а у важкі хвилини".

Наступним записав відео партнер Мілевського по "Динамо", його близький друг Олександр Алієв:

"Вчора він повинен був поїхати до лікарні. Ми домовилися з лікарем про все, щоб він ліг туди та лежав там. Все це готовий був оплатити Ігор Михайлович Суркіс. До цього дня людина не бере слухавки, не хоче".

А буквально через пару днів Алієв повідомив: лікарі борються за життя Артема.

"У 38 років – це ще молодий. Зараз люди старіють значно пізніше, мав би ще грати, але ось ця пристрасть до алкоголю, організм і спорт на такому рівні і прийняття вогняної води всередину. Воно призвело до того, що тут розлагоджені функції", – пояснює Валентин Щербачов.

Експерт зі своїх джерел додає: лікарі не беруться казати, коли стан здоров’я Артема більш-менш стабілізується та скільки проходитиме реабілітація.

"Тут важливий характер, чи зможе він сам себе взяти в руки й одужати. Тут якраз уже ситуація дійшла до краю. Якщо буде все нормально – то він може бути тренером. Але починати йому, у нього характер непоганий йому можна з дітьми починати. Кожен тренер має це пройти", – каже футбольний експерт.

5.ua

EXMO affiliate program