З’ясувалося, хто підірвав автомобіль з секретаркою терориста Захарченка

20 марта 2017 г. в 00:38

Ліквідації та замахи на ватажків «ЛНР» і «ДНР» – міжусобні бандитські розбірки, які часто сплановані спецслужбами РФ в рамках операцій щодо усунення небажаних для режиму свідків військових злочинів.

Підриви автомобілів з бойовиками і чиновниками терористичних угруповань на Донбасі проходять досить часто. Волонтери представили докази щодо одного інциденту, який розкриває деякі секрети замовників й виконавців ліквідації терористів, передає InformNapalm.

Волонтери нагадали, як вранці 14 липня 2015 року в районі заводу «Топаз» окупованого міста Донецька невідомі підірвали автомобіль Олени Філіпової, секретаря глави терористичної організації «Донецька народна республіка» Олександра Захарченка. Постраждала у важкому стані була доставлена в лікарню. Згідно з даними зведень, бомба була закладена під пасажирське сидіння автомобіля. Очевидці заявляли, що машина вибухнула під час руху.

Як вдалося з’ясувати InformNapalm, виконавці згаданого інциденту – бойовики з позивними «Топаз» і «Лис». А замовник – колишній глава ГРУ «ДНР» генерал-майор Петровський Сергій Миколайович «Хмурий». Саме Петровський відповідав за доставку з Росії СУО комплексу «Бук-М1″ яка згодом збила цивільний боїнг рейсу MH17 в небі над Донбасом, розповіли волонтери.

Про замовників та виконавців вибуху в InformNapalm дізналися з поштової скриньки офіцера РУ РГ «ДНР» з позивним «Капа».

Також вони назвали мотиви замаху: вони криються в переділі сфери контролю за бізнесом перевезень та обміну валют. З одного боку – це Філіпова з дочкою і «Старим» під заступництвом Захарченка. З іншого боку – люди Петровського при розвідувальному управлінні «Тор» і «Гога».

«Судячи з усього, погрози не дали належного ефекту й Петровський зі своїми подільниками вирішили підірвати машину Філіпової. Однак розрахунки на те, що в машині з матір’ю виявиться її дочка, були помилковими. Мало того, сама Філіпова залишилася живою після замаху. 20.07.2015, через 6 днів після інциденту, починається зачистка розвідувального управління від людей Петровського при підтримці МДБ «ДНР», – підсумували волонтери.

Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху автомобіля в центрі Луганська 4 лютого ліквідовано «начальника управління народної міліції» терористичної організації «ЛНР» Олега Анащенка. У «ЛНР» цей інцидент назвали «терактом».

rpl.net.ua

Жириновский опять устроил скандал в Госдуме: "Я вас буду расстреливать и вешать"

EXMO affiliate program