Злетіти у повітря від вибуху газу бояться мешканці райцентру на Житомирщині

28 сентября 2011 г. в 15:50

П’ятиповерховий будинок опинився, як то кажуть, на пороховій бочці - приватний забудовник спорудив магазин прямо на газовій магістралі. Суд наказав будівлю знести, однак вона і досі на місці.

6.jpg

 

У Житомирській області підприємець поставив магазин на відкритій газовій магістралі – через дві трубі середнього й низького тиску блакитне паливо йде на райцентр і кілька населених пунктів. Поряд – житлова п’ятиповерхівка. Люди бояться, що прибудова (магазин) тисне на труби, крім того – навіть незначний витік палива може потягти за собою вибух.


Зараз магазин просто тисне зверху на труби, а от взимку від перепаду температури магістраль може деформуватися.


Якось під магазином вже витікав газ – серед ночі, після грози. Тоді люди просто вчасно викликали спеціалістів, вони приїхали, розкопали магістраль, залатали, а от назад не закопали, кажуть, що роботам заважає магазин.


Виявляться, магазин на трубах зведено незаконно. Замість малої архітектурної форми підприємець звів капітальну споруду – кажуть у прокуратурі.


Представник власника магазину говорить  – коли зводили прибудову, то не знали, що тут труби. І пропонує – прибрати магазин за умови, що йому компенсують збитки. Чоловік каже – коли будували тут магазин, то газовики не вимагали в них жодних дозволів.


Однак суд вирішив, що прибудова все-таки незаконна і її треба знести. Щоправда, рішення і досі не виконано.


На момент приїзду знімальної групи магазин не зносили і газові труби не закопували. Люди потихеньку планують купувати собі нові квартири. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Злетіти у повітря від вибуху газу бояться мешканці райцентру на Житомирщині

EXMO affiliate program