ЗМІ: російську мову зроблять регіональною перед виборами 2012 року

30 августа 2011 г. в 13:30

Новий закон про мови, згідно з яким російська мова отримає статус регіональної у більшості областей України, ухвалять навесні 2012 року, щоб підвищити рейтинг Партії регіонів в південних і східних областях.

 6.jpg

Про це пише газета Сегодня , посилаючись на своє джерело в Партії регіонів.


Як відомо , нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про основи державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. Цей законопроект припускає використання в Україні регіональних мов і мов меншин нарівні з державним.


Джерело в Партії регіонів в той же час повідомило, що новий законопроект поки не узгоджений з адміністрацією президента і є ініціативою прибічників російської мови серед регіоналів, які вже зрозуміли, що попередній варіант закону про мови прийнятий не буде.


У той же час, джерело не виключило, що сигнал згори голосувати за цей закон дадуть ближче до парламентських виборів - навесні 2012 року. Як вважають в ПР, прийнявши цей документ регіонали підвищать свій рейтинг на сході і заході країни, який сильно впав за час президентства Віктора Януковича.


Як повідомлялось, рейтинг Партії регіонів з серпня 2010 року по липень 2011 року обвалився з 40% до 20%. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене компанією TNS.

 

 

ЗМІ: російську мову зроблять регіональною перед виборами 2012 року

EXMO affiliate program