'Знайдіть мою маму!' На Сумщині трирічний хлопчик просить відшукати його матір

1 июня 2011 г. в 15:18

Жінка покинула малого на вокзалі та зникла.

 

Вихователі побоюються – якщо жінку не знайдуть, дитина може вирости.. жиганом. Звідки у педагогів такий страх – вони розказали нашим сумським кореспондентам.

Малого знайшли на автовокзалі міста Ромни. Пасажири звернули увагу на хлопчика, який гуляв без супроводу дорослих і подзвонили до міліції. Пояснити , де його батьки, дитина не могла – малий практично не розмовляв.

Ніна Панченко, начальник служби у справах дітей Роменської міськради:

Знайдений хлопчик віку від 3 до 4 років, який не вміє розмовляти, на запитання, якій йому ставили, він відповідав, що він не знає, як його звать – не знає, як маму звать – не знає. Де ти проживаєш – не знає.

Матір хлопця до вечора так і не з’явилась, тож його доправили до дитячого будинку. Спостереження за дитиною підказало, що він зростав у спартанських умовах. Трирічний малий самостійно харчувався та віддавав перевагу компанії дорослих.

Надія Нагорна, психолог Конотопського притулку для дітей:

Навички самообслуговування майже відсутні. Зате він їсть самостійно, а так остачу допомагають дорослі йому. Видно, що дитиною батьки не займалися, ніхто його не виховував. Він як маленький вовчонок отой.

Припущення вихователів про складне дитинство згодом лише підтвердилось. Перша ж зустріч хлопця із однолітками закінчилась конфліктом.

Попри свій вік хлопчик майже не розмовляв, тож вихователям довелося просто вгадувати його ім’я. Малий навідріз відмовлявся спілкуватись, однак завдяки банану та апельсину таки розколовся.

Владик, шукає маму,  Владик! – Да! – А мама у тебя есть? – Є! – А как маму зовут? – Люля! – А тебе сколько лет? – Цири. – 4 или 3? 3.

Правоохоронці перевірили його слова і таки знайшли його матір. Нею виявилась 22-річна Юлія СтойкО. Дівчину неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за пияцтво, однак це не завадило їй народити дитину. Розпитати молоду матір про сина у правоохоронців не вийшло – жінки вдома не було, вона пішла у черговий загул.

Сергій Ярмолов, начальнику відділу кримінальної міліції у справах дітей:

Веде аморальний спосіб життя, зловживає спиртними і може жити у випадкових осіб, тобто дома в Хмелові Роменського району її не було.

Усіх, хто знає про місцеперебування Юлії СтойкО, просять повідомити по телефону 102. Вихователі наполягають, вона потрібна сину, інакше з того може вирости малий бандит.

Ніна Панченко, начальник служби у справах дітей Роменської міськради:

Ніколи в житті ще, більше 30 років моєї роботи такого випадку у нас не було.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

'Знайдіть мою маму!' На Сумщині трирічний хлопчик просить відшукати його матір

EXMO affiliate program