Зовсім близько: стало відомо, де Росія готова розв'язати нову війну (відео)

28 января 2018 г. в 19:11

Росія може розв'язати конфлікт у Молдові на ґрунті напруженості в "Придністровській Молдавській Республіці", щоб відвернути увагу від стану справ у Криму.

Про це повідомив російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі YouTube-каналу Ксенії Собчак.

"Ейфорія, пов'язана з приєднанням півострова в 2014 році, вже минає. Вона проходить на півострові, вона проходить у Росії в цілому. До чого це може призвести? До пошуку приводів і причин для нової війни, щоб відвернути увагу від стану справ у Криму. Наприклад, така війна може трапитися в Молдові, де "Придністровській Молдавській Республіці" розташовані російські війська", - сказав він.

Бєлковський додав, що в Молдові розвивається полеміка щодо того, чи російські війська залишатися в "ПМР" для нібито гарантії миру і безпеки, повинні звідти піти.

"В атмосфері війни, в якій ми живемо, приводом може стати будь-який знак мізинця. Один поганий сон, який побачить чинний російський лідер Володимир Путін. Ми повинні, по-перше, переосмислити наслідки приєднання Криму, і, по-друге, ми повинні розуміти, що життя в атмосфері війни і війна як виправдання нашого існування вичерпали себе повною мірою і обсязі", - вважає політолог.

Він зазначив, що зараз втомилося від війни творче меншість, а більшість втомиться від неї завтра, в процесі проходження меншості.

Апостроф

EXMO affiliate program