ЗС РФ штурмують Часів Яр, але не закріплюються: для чого ворогу така тактика (відео)

23 апреля 2024 г. в 09:40

Ситуація біля Часового Яру на Донбасі складна, проте контрольована. Ворог намагається захопити місто, не рахуючись з втратами в живій силі та техніці, розповів речник ОСУВ "Таврія" Назар Волошин.

Збройні сили Російської Федерації зосередили біля Часового Яру Донецької області близько 20-25 тисяч осіб. Ворог намагається штурмувати місто та околиці біля нього. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин в ефірі "Суспільного".

Він зауважив, що в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" найгарячішими напрямками є Бахмутським та Авдіївський. За словами Волошина, ситуація біля Часового Яру складна, проте контрольована. Окупанти не полишають спроб захопити місто, не рахуючись з втратами особового складу та військової техніки. Наразі місто під контролем ЗСУ.

Назар Волошин розповів, що на відтинку навпроти Часового Яру воюють російські десантники з 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії РФ.

"Це десь близько 20-25 тисяч військовослужбовців російських намагаються штурмувати Часів Яр і околиці біля нього населених пунктів", — сказав Волошин.

Крім цього, він зазначив, що росіяни планово штурмують ЗСУ, тобто вони йдуть у штурм, не закріплюються, а потім повернуться на свої позиції. Таки чином противник проводить розвідку, вичисляє слабкі місця в українській обороні. Проте українці не дають йому це зробити та завдають нищівних ударів.