Звіряче вбивство дитини на Харківщині: стало відомо про речові докази (відео)

16 ноября 2018 г. в 04:22

У лісі біля села Покотилівка під Харковом під час огляду місця жорстокого вбивства 15-річної Аліси Онищук були знайдені речові докази, які можуть допомогти з ідентифікацією злочинця.

Зокрема, було виявлено чоловічий черевик 43-го розміру, металевий штопор, носовичок, вологу серветку, а також презерватив і упаковку з-під нього. Про це йдеться в постанові слідчого судді, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.

Поліцейські попросили про перевірку відбитків пальців, які були знайдені на виявлених речах перевірки, щоб з'ясувати, кому вони належали. Також силовики намагаються встановити, як тіло дівчинки опинилося там, де його знайшли, і чи не намагалася загибла боротися з вбивцею.

Також повідомляється, що в ході прочісування лісу до списку речових доказів були додані монети номіналом від п'яти копійок до гривні, зелена гумка для волосся, а також металевий ґудзик.

Водночас, на тілі дівчинки фахівці виявили низку тілесних ушкоджень: синяк під лівим оком, крововилив на губах, садна на підборідді, шиї, а також на передній частині грудей, лівої кисті і ногах.

Крім того, суд просили про дозвіл на проведення низки експертиз – цитологічної, імунологічної і молекулярно-генетичної – які повинні визначити, чи були на тілі та одязі дівчата сліди крові та інших рідин, а також їх можливу приналежність. Всі клопотання слідчого були задоволені.

Також у поліції запросили дані про переговори з мобільних телефонів в радіусі дії більш ніж 50 базових станцій українських операторів, розташованих в цьому районі, і суддя дав дозвіл про відстеження дзвінків як в день трагедії, так і через добу після неї.

Окремо повідомляється, що в ході перевірки поліцейські виявили 612 абонентів, які перебували в зоні скоєння злочину, а потім поїхали в бік Харкова або Мерефи.

Нагадаємо, 2 листопада в поліцію Харкова надійшло повідомлення про зникнення 15-річної дівчинки. До правоохоронців звернулася жителька селища Бабаї, яка розповіла, що її дочка вирушила на навчання до обласного центру, але додому так і не повернулася.

На розшуки неповнолітніх були направлені співробітники районної поліції, які незабаром виявили її тіло в лісопосадці біля селища Покотилівка. Як з'ясували експерти, дівчина була зґвалтована і задушена. Крім того, злочинець забрав і її сумку.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу про вбивство, зґвалтування та розбій. Також був опублікований фоторобот підозрюваного та його прикмети

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program