25 тисяч українців помилково отримали 6 500 гривень за програмою "єПідтримка"

3 августа 2022 г. в 21:42

25 тисяч українців помилково отримали 6 500 гривень за програмою

Держава розпочала програму "єПідтримка" для того, щоб допомогти людям, що постраждали від війни. Однак, понад 25 людей отримали фінансову допомогу неправомірно.

Голова Міністерства фінансів Сергій Марченко розповів, що 25 тисяч 524 українці отримали помилково допомогу на загальну суму у 166 мільйонів гривень.

Було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ і не мали права на отримання відповідної допомоги,– розповів голова Мінфіну.

Скільки загалом українців отримали 6 500 гривень

Марченко поділився, що міністерство провело верифікацію Реєстру отримувачів допомоги в рамках програми "єПідтримка" за період з 7 по 31 березня 2022 року. У реєстрі міститься інформація щодо майже 4,8 мільйона отримувачів такої допомоги від держави.

Станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто кошти у сумі близько 12 мільйонів гривень, із них:

майже 9 мільйонів гривень – фізичними особами за результатами вжитих заходів щодо повернення коштів за наслідками проведеної верифікації державних виплат;

майже 3 мільйони гривень – кошти повернуті уповноваженими банками, як невикористана одноразова матеріальна допомога в рамках програми "єПідпримка".

униан

EXMO affiliate program