Чому багато людей все частіше змінюють роботу на тестувальника ПЗ?

10 сентября 2022 г. в 23:56

Чому багато людей все частіше змінюють роботу на тестувальника ПЗ?

Перше півріччя 2022 року дало розуміння, що можливість віддалено працювати має найбільшу перевагу. Передивляючись сайти з пошуку роботи, можна помітити, що найбільша кількість пропозицій віддаленої роботи - в сфері IT. Здебільшого це вакансії тестувальників - професії, яка вважається однією з найзатребуваніших в наш час. На сьогодні роботодавці по всій Україні шукають більше 400 спеціалістів з тестування.

Чим ця професія так приманює нових спеціалістів?

Головною з численних переваг є заробітна плата. У всіх IT-компаніях оплата праці начисляється в доларах і коливання курсу не дуже відчувається. Старт заробітної плати на першому місці роботи після закінчення курсу QA може починатись зі $700 - $800. Середня заробітна плата після року роботи може становити $1400 - $1700. Щорічний приріст по індексації в останні роки становив близько 20%. А в планах на наступні два роки держава розробила проєкт для фінансування розвитку IT-компаній та заклала бюджет більше $750 млрд на підтримку навчання нових спеціалістів та створення стартапів нових проєктів.

Чи можна без досвіду стати тестувальником?

Так, безперечно можна приєднатися до лав тестувальників, не володіючи спеціалізованими знаннями. Більшість курсів тестувальників побудовані таким чином, що всі необхідні навички вивчаються на протязі всього навчання. Сам курс триває в середньому 2,5 - 3,5 місяці. І другою перевагою для вибору даної професії якраз і є швидкість навчання, порівняно з іншими напрямками IT-сфери.

Навіть людина 40+ років може розпочати кар’єру тестувальника, пройшовши курс QA та здобувши спеціалізовані знання. Тобто не потрібно володіти якимись додатковими навичками. Важливо буде здобути в ході навчання певні hard skills та soft skills, які більш детально можна отримати на курсах тестувальника “IT Testing School”.

Багато великих компаній складають свої списки hard skills і soft skills, завдяки вивченню яких з’являється можливість перейти на більш високу позицію посади.

Чи буде ближчим часом актуальна професія тестувальника?

Однозначно так, бо тільки тестувальник є спеціалістом з забезпечення якості продукта, що розробляється. Він комунікує з усіма відділами команди, підключається вже на початковому етапі проєкту та має вплив на більшість рішень стосовно розробки.

У тестуванні не буває нудно, оскільки це дуже творча професія. В ній дуже мала частка повторюваних задач від проєкту до проєкту. Тестувальник завжди вдосконалює найнеобхідніший навик - дивитись з усіх сторін на продукт з точки зору і розробника і користувача.

Більшість студентів надають перевагу курсам тестувальника “IT Testing School”, де зосереджуються на поглибленому вивченні мислення та знань професії тестувальника, відточуючи всі навички одразу на реальному проєкті. Завдяки цьому випускники одразу готові приступити до своїх обов’язків на першому робочому місці.

IT, на сьогодні, - єдина гарантія стабільності. Тож долучайся!

EXMO affiliate program