Іран поставить РФ 1000 одиниць зброї, включаючи балістичні ракети. Україна не має захисту від них

2 ноября 2022 г. в 22:33

Іран поставить РФ 1000 одиниць зброї, включаючи балістичні ракети. Україна не має захисту від них

Іран готується відправити до Росії ще близько 1000 одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники для використання у війні проти України. Про це пише CNN із посиланням на представника однієї із західних країн.

Постачання перебуває під пильним наглядом, тому що це буде перший випадок, коли Іран відправить до Росії передові високоточні ракети, що може дати Кремлю суттєву перевагу на полі бою, зазначає видання.

За словами офіційних осіб, остання партія зброї з Ірану до Росії включала близько 450 безпілотників, які російські окупанти вже застосували в Україні зі смертельними наслідками.

Співрозмовник CNN не назвав точної дати постачання зброї, але заявив, що її буде доставлено до Росії до кінця поточного року.

Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу заявив, що Україна прийматиме всі засоби захисту від іранських ракет.

“Імовірно вони будуть доставлені на Північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні.

300 км одна ракета, інша ракета – 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту.

Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні.

У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони”, – пояснив він.

За словами Ігната, РФ хоче придбати у Ірану балістичні ракети типу Іскандер-М, які є на озброєнні окупанта.

EXMO affiliate program