Які особливості ноутбука варті грошей?

24 сентября 2020 г. в 10:41

Які особливості ноутбука варті грошей?

Источник: Zeto.ua

Це найкращі часи; це найгірші часи. Середня роздрібна ціна роздрібного продажу ноутбука Windows становить лише 477 доларів (дані NPD), і ви можете отримати цілком здатний за значно меншу ціну. Однак постачальники ПК займаються бізнесом, щоб приносити прибуток, тому вони дуже хочуть, щоб ви купували ноутбуки, які коштують на сотні або навіть тисячі доларів дорожче. Але якщо ви збираєтеся заплатити преміальну ціну, переконайтеся, що у вас є ноутбук, який приносить на стіл щось особливе, а не лише пару висококласних компонентів, які не вплинуть на спосіб його використання.

Що можна отримати за 450 доларів

Деякі постачальники беруть більше за меншу ціну, але сьогодні ви можете легко знайти ноутбук з високою продуктивністю завдяки центральному процесору Intel Core i3, жорсткому диску на 500 ГБ та оперативній пам'яті від 4 до 6 ГБ. Хоча вони не поширені в цьому діапазоні цін, ви також можете знайти системи з 1080p або сенсорними дисплеями, процесорами Core i5 або твердотільними накопичувачами, ніколи не всіма разом. Ви навіть можете придбати 2-в-1 - ноутбуки, які перетворюються на планшети.

За 399 доларів ви можете придбати Asus VivoBook E403SA , який постачається з екраном 1920 x 1080, 128 ГБ пам'яті eMMC та преміум-алюмінієвим дизайном, але вирізає кути, використовуючи надзвичайний процесор Intel Pentium. Або ви можете отримати щось із хорошим процесором, але поганим екраном та сховищем, як Acer Aspire E5 за $ 389 з процесором Core i5, екраном 1366 x 768 та жорстким диском 1 ТБ.

Надзвичайні ноутбуки: марнотратство

Здається, більшість постачальників ПК вважають, що якщо вони просто вставлять більш швидкий процесор або дискретну графічну карту в одне і те ж дешеве шасі, вони можуть підняти ціну, і споживачі із задоволенням її заплатять. Однак пластиковий ноутбук з жорсткою клавіатурою, яка починається з 400 доларів, все ще виглядає дешево після додавання процесора Core i7 та підвищення ціни до 800 доларів.

Мені подобається Білий замок, як нікому, але я не збираюся платити 25 доларів за слайдер із яловичиною Кобі всередині. Мені байдуже, чи коштує м’ясо 300 доларів за фунт.

Кілька років тому компанія надіслала мені на огляд нетбук на 1100 доларів. Після того, як я поставив 11,6-дюймовий ноутбук на базі Atom погану оцінку і написав, що він завищений, представник виробника зателефонував мені, щоб поскаржитися. Несправедливо називати пристрій "завищеним", аргументував він, оскільки його компанія витратила багато грошей на такі компоненти, як сенсорний екран і дискретна графіка Nvidia; вони не могли дозволити собі брати менше. "Але це все-таки нетбук, - сказав я, - нетбук на 1100 доларів. Хто цього хоче?"

Якщо ви збираєтеся заряджати в два, три або навіть чотири рази більше, ніж середній ноутбук, вам потрібно або орієнтуватися на конкретну нішу, або забезпечити майже ідеальний досвід. Vaio Z Фліп є $ 1,800 2-в-1 з дизайном преміум алюмінію і швидше, ніж нормальний 28-ватної процесор всередині. Однак інші преміум-телефони 2-в-1, такі як Lenovo Yoga 910, орієнтуються на ту саму аудиторію на сотні доларів менше, і, хоча вони не настільки швидкі або на вигадливий вигляд, у них кращі клавіатури та екрани. Клієнти з бюджетом в 1800 доларів, як правило, або творчі професіонали, які справді хочуть MacBook Pro, інженери, яким потрібна ще швидша мобільна робоча станція, або геймери, яким потрібна потужна платформа.

За що варто платити

Ці функції варті премії за умови, що у вас є потреба в них.

  • Високоякісні кольорові дисплеї. Хоча деякі ноутбуки вартістю до 450 доларів мають дисплеї 1920 x 1080, більшість із них мають панелі з низькою роздільною здатністю 1366 x 768. Якщо ви дбаєте про якість дисплея - а хто ні - платіть за панель 1920 x 1080 або вище, яка пропонує чудовий діапазон кольорів - чим ближче до 100 відсотків колірної гами sRGB, тим краще. Екран 2K (2560 x 1440) або дисплей 4K (3840 x 2160) забезпечує оптимальну якість зображення, але для більшості користувачів це буде надмірним.
  • Твердотільні накопичувачі: отримання швидкого процесора безглуздо, якщо ви використовуєте механічний жорсткий диск для зберігання. Твердотільний накопичувач має найбільш відчутний вплив на продуктивність будь-якого преміум-компонента, оскільки він потроює або збільшує в чотири рази відкриття програми та файлу, перемикання завдань та загальну швидкість реагування.
  • Справжній преміум-дизайн: більшість ноутбуків вартістю до 450 доларів виготовлені з пластикових матеріалів, які виглядають дешево. Пристрої, в яких використовуються високоякісні матеріали, такі як алюміній, магній та вуглецеве волокно, коштують дорожче, але вони того варті.
  • Чудова клавіатура та тачпад: У багатьох ноутбуках із середньою ціною є гнучкі або жорсткі клавіатури. Незважаючи на те, що дорожчі ноутбуки не завжди пропонують кращий досвід друку, у багатьох є більш швидкі клавіші та глибша подорож. Ваші пальці помітять різницю.
  • Тривалий час автономної роботи: Найдешевші ноутбуки - 11 дюймів з процесорами Atom, як Lenovo IdeaPad 100s - насправді мають тривалий час автономної роботи за низьку ціну. Однак, якщо вам потрібен ноутбук із основним процесором, який працює цілий день, вам доведеться доплатити. Тільки майте на увазі, що продавці часто перебільшують вимоги щодо витривалості. Шукайте результати тестів у незалежних виданнях (наприклад, «Ноутбук») і знімайте модель із соком на 50 відсотків більше, ніж вважаєте потрібним.
  • Ігрова ефективність: якщо ви хочете грати в Candy Crush Soda Pop, підійде будь-який ноутбук на ринку, але якщо ви хочете запускати ігри вищого рівня, такі як Fallout 4, Metro Last Light або Assassin's Creed: Syndicate, вам знадобляться ігри ноутбук з потужною дискретною графікою у вигляді мікросхеми Nvidia 10-ї серії (GTX 1060, 1070 тощо). Найкращі ігрові ноутбуки коштують від 1500 до понад 3000 доларів, на додаток до своїх потужних графічних процесорів пропонують чотириядерні процесори, високоякісні дисплеї, подвійні накопичувачі та настроюване освітлення.
  • Продуктивність класу робочих станцій: якщо ви виконуєте трудомісткі робочі завдання з процесором або графікою, такі як редагування відео, 3D-анімація чи інженерія, ви отримаєте вигоду від справді високоякісного процесора, такого як мобільний процесор Xeon або потужна Core i7 , поряд з графікою Nvidia Quadro. Ноутбуки, такі як ThinkPad P50 і Dell Precision 5510, мають ці компоненти, але вони коштують значно більше 1500 доларів.

Що не варте грошей

Не роздувайте свої зароблені гроші на ноутбуках цими непотрібними функціями.

  • Основні ноутбуки з дискретною графікою: якщо вам не потрібно грати у вимогливі ігри або займатися професійним редагуванням відео, платити за ноутбук з дискретним графічним процесором від Nvidia або AMD - це даремно витрачені гроші. На жаль, багато основних ноутбуків поєднуються з графічними чіпами низького класу, які підвищують ціну, але не суттєво кращі за вбудований графічний процесор процесора. Якщо вам просто потрібно пограти в казуальні ігри або звичайні MMO, такі як World of Warcraft, вам буде добре з процесором Core i5, який використовує інтегровану графіку.

Якщо ви хочете пограти в ігри, скористатися програмами САПР або відредагувати відео 4K, придбайте щось, принаймні, на чіпі Nvidia GTX 960M; нижчі компоненти, такі як 940M, не варті премії.

  • Сенсорні екрани на ноутбуках Clamshell: якщо ви не купуєте 2-в-1, вам не потрібен сенсорний екран. Навіть якщо додавання дотику не має великого впливу на ціну, це погіршує час роботи акумулятора, ніж було б на звичайному дисплеї.
  • Тонкі ноутбуки заради тонких: виробники ноутбуків беруть участь у гонці озброєнь, намагаючись визначити, хто може зробити найтонший комп’ютер усіх часів. Хоча добре мати систему з чіткими пропорціями, вам слід добре подумати, перш ніж торгувати ефективністю та зручністю для похвальних прав. Такі системи, як Acer Spin 7 та Apple MacBook, змушують платити солідну премію за своє полегшене шасі, але страждають від низького терміну служби акумулятора, посередньої продуктивності або плоских клавіатур. Багато ультрапортативних пристроїв настільки тонкі, що їм не вистачає місця для повнорозмірного USB-порту або замінюють повнорозмірний слот для SD-карти на слот microSD.

Суть

Коли ви купуєте ноутбук, вам слід спершу зосередитись на своїх потребах, а по-друге на можливостях продукту. Запитайте "що я з цим буду робити", а не "що я можу зробити?" Доплачуйте за речі, які по-справжньому додають цінності, такі як чіткіший екран, триваліший час автономної роботи та довговічність, але не обманюйте себе іншими преміум-функціями, які не покращать ваш комп'ютерний досвід.

EXMO affiliate program