Ліз Трас — нова улюблениця українців: чого чекати від наступниці Бориса Джонсона

7 сентября 2022 г. в 20:40

Ліз Трас — нова улюблениця українців: чого чекати від наступниці Бориса Джонсона

47-річна Елізабет Трас — більша українка, ніж самі українці.

Якщо для України є ідеальний наступник Бориса Джонсона, то це Ліз Трасс. Вона відома тим, що наслідувала Залізну леді – Маргарет Тетчер. Починаючи від голосу (змінивши високий на низький) і закінчуючи консервативним стилем одягу. Із цього можна впевнено констатувати, що Трас стане однією з найвпливовіших політиків у сучасній Британії.

Чого чекати від наступниці Бориса Джонсона

Зараз багато хто запитує, чи зміниться британська політика щодо України. Адже, як відомо, Ліз Трасс відіграла величезну роль у формуванні антипутінської коаліції, але її відносини з міжнародними партнерами не завжди складалися гладко. Однак у деяких чиновників не залишається сумнівів, що Елізабет Трас – це більше українка, ніж самі українці.

У свою чергу, Трасс не приховує, що після її приходу до влади політика Великобританії щодо росії та її вторгнення в Україну залишиться незмінною.

Політик, як і раніше, наполягає, що російські війська мають не лише відійти на позиції до 24 лютого, а й піти з Криму, незаконно анексованого 2014-го.

Цікаві факти про Ліз Трас

Лідерські якості Трас виявилися вже у сім'ї, де вона була старшою дитиною. Ліз командувала молодшими братами, а ті беззаперечно виконували її накази.

Глава МЗС обожнює фастфуд, але негативно ставиться до майонезу, з алкоголю воліє вино та віскі. В одному з інтерв'ю політик заявила, що для зняття стресу пече булочки з корицею.

У 2014 році на партійній конференції держдіяч виступила з промовою про імпорт продуктів, приділивши до уваги британський сир. Невпевнений погляд у камеру та дивна міміка з кривлянням на слові «ганьба» миттєво перетворилися на мем, а політик стала об'єктом глузувань з боку опонентів на дебатах.

У 2021 році Ліз під час візиту до Естонії прокотилася на танку військового полігону в естонському місті Тапі. За допомогою фотосесії політик викликала явну асоціацію з Маргарет Тетчер та продемонструвала жорстку позицію Великобританії щодо українського питання. У ході візиту до Москви в лютому 2022 року Елізабет знову повторила образ «залізної леді»: незважаючи на плюсову температуру, вона прогулялася Червоною площею у хутряній шапці та шубі.

Через неоднозначні висловлювання Трас стала героєм численних мемів у російськомовному інтернеті. Політику нагадують застереження про вторгнення в Україну «від монголів до татар» та дивний вислів про невизнання суверенітету Росії над Ростовською та Воронезькою областями на зустрічі із Сергієм Лавровим. До речі, у Telegram-каналі британського посольства в Москві зазначено, що Елізабет окреслила ці регіони як частину РФ.

Нагадаємо, Ліз Трасс стала третьою жінкою, яка очолила уряд Великої Британії в історії. До цього прем'єр-міністрами-жінками були Маргарет Тетчер та Тереза Мей.

stars.clutch.net.ua

EXMO affiliate program