Масштабна ракетна атака рф по Україні призвела до жахливих наслідків: ворог змінив тактику – подробиці (відео)

28 апреля 2023 г. в 21:30

Масштабна ракетна атака рф по Україні призвела до жахливих наслідків: ворог змінив тактику – подробиці (відео)

Востаннє росіяни так гатили по Україні 9 березня

росіяни вбили 16 українців в Умані. Ворог удосвіта атакував місто. московія знищила під'їзд багатоповерхівки. Жертв і потерпілих може бути більше. У поліції прогнозують: завали розбиратимуть добу. Вбила росія і двох жителів Дніпра. Там московська ракета вдарила по приватному будинку. Затемна рф зчинила нову масовану атаку на Україну. Більшість ракет наша протиповітряна оборона збила.

Пів на 5-ту ранку. росіяни ракетами атакували Умань на Черкащині. Своєю зброєю московія поцілила у 9-поверхівку. Фактично знесли один із під'їздів будинку.

"У цьому будинку практично повністю знищений 1-ший під'їзд. Там, за попередніми даними проживало 109 осіб. 46 квартир, з них 26 повністю знищені", – зазначив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Загалом в Умані росіяни пошкодили з десяток будинків. Рятувальники та поліція оглядають усі помешкання, аби пересвідчитися, чи немає там потерпілих. У місті оголосили триденну жалобу за загиблими.

"Працюють кінологи з собаками, шукають людей. Пошукова операція триває", – сказав пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

Удосвіта атакували росіяни і Дніпро. Там вбили дворічну дівчинку і її матір. Також є потерпілі. Деяких людей ушпиталили. Ракету росіяни спрямували на приватний будинок.

"Це трагедія особисто для муніципалітету. Тому що це родина нашої вчительки зі 108 гімназії. Зараз вчителька знаходиться у лікарні – опіки тіла. Також її чоловік. А донька та онука загинули", – розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.

Загалом, за даними обласної влади, Дніпропетровщину росіяни атакували сімома ракетами. Більше вибухового залізяччя скерували по Києву та області. У столичному регіоні збили 11 ракет ворога. А ще Збройні сили приземлили 2 російських безпілотники. Це дані від Київської міської військової адміністрації. В області є потерпілі. Уламки ракет впали на багатоповерхівку. Спалахнуло полум'я.

"Було влучання уламку ракети безпосередньо між 5 і 6 поверхом. Наш наряд у Вишгородському районі візуально бачив збиття ракети над Київським водосховищем. Окремо під час патрулювання знайдені уламки ракети, попередньо Х-101 у Броварському районі – без жертв, без потерпілих", – зауважив начальник ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

Масована ракетна атака після 51-го дня тиші. Востаннє росіяни так гатили по Україні 9 березня. Близько 4-ї ранку почали пускати ракети з літаків стратегічної авіації Ту-95 з Каспійського моря. За даними Повітряних сил ЗСУ, бомбити Україну летіли 23 крилаті ракети.

"21 було знищено протиповітряною обороною. Також було збито два безпілотнки. Ворог стріляв з Каспійського регіону з 4 літаків. Також хочу уточнити інформацію про вчорашню атаку на Миколаїв. Це був "Іскандер", а не "Калібр". Ворог використовує різне озброєння, щоб обійти ППО", – пояснив речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

росіяни змінили тактику ракетних обстрілів, щоб обійти українську протиповітряну оборону. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни. Окупанти використовували різну висоту пуску, особливості місцевості. А ракети багато разів змінювали траєкторію. На думку фахівців, так росіяни ще й економлять свої високоточні ракети.

5.ua

EXMO affiliate program