МОЗ назвало області, у яких 7 серпня можуть повернути жорсткий карантин

5 августа 2020 г. в 20:43

МОЗ назвало області, у яких 7 серпня можуть повернути жорсткий карантин

Червона зона карантинних обмежень через Covid-19 уже цієї п’ятниці, 7 серпня, може бути запроваджена у Харківській та Рівненській областях.

Про це заявив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Він повідомив, що в обох цих областях стрімко зростають показники Covid-19, за якими МОЗ і Центральна комісія з техногенно-екологічної безпеки визначає приналежність регіонів до однієї з чотирьох зон карантинних обмежень.

“Рівненська область і Харківська область вже (одна 9 днів поспіль, інша – 6 днів поспіль) перевищують показники рівня захворюваності за динамікою захворюваності… Цю всю інформацію, залежно від цифр, ми будемо виносити на комісію ТЕБ та НС, засідання якої буде відбуватися у п’ятницю”, – сказав міністр Степанов.

Він додав, що особливо МОЗ турбує зростання рівня захворюваності на коронавірус у Харкові.

“У Харківській області зі 146 захворілих за останню добу 133 людини – це мешканці міста Харків. Вчора так само із загальної кількості захворілих (143) у Харківській області 124 були мешканці Харкова. Мені здається, там дуже напружена ситуація. Я хотів би звернути на це увагу – місцевої влади перш за все”, – сказав глава МОЗ.

Як повідомляла раніше ІА “7 Днів-Україна”, 31 липня Центральна комісія ТЕБ і НС вперше, відповідно до Постанови Кабміну, поділила Україну на зони залежно від рівня захворюваності на коронавірус. У червону зону жорсткого карантину потрапили Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області.

Більше подробиць про червону зону карантинних обмежень, в яку через 2 дні можуть потрапити дві області України, – у прямій мові глави МОЗ Максима Степанова на 10-й хвидині від початку відео брифінгу міністра.

7days-ua.com

EXMO affiliate program