Папа Римський привітав з Різдвом християн, що святкують його за юліанським календарем

6 января 2019 г. в 16:46

Папа Римський привітав з Різдвом християн, що святкують його за юліанським календарем

Папа Римський Франциск привітав християн, які відзначають Різдво за юліанським календарем.

“Деякі східні Церкви, католицькі й православні, що дотримуються юліанського календаря, святкуватимуть завтра Різдво. Засилаю їм свої щирі та братерські вітання як знак спільності між усіма нами, християнами, що визнаємо Ісуса Господом і Спасителем. Всім їм благодатного Різдва”, - сказав він.

Римо-католицька церква і більшість протестантських церков святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем. Таке рішення було ухвалене на Ефеському соборі 431 року і пізніше затверджене Константинополем.

Ціла низка православних церков і частина греко-католиків святкують Різдво 25 грудня за юліанським календарем (за так званим «старим стилем»), що відповідає 7 січня сучасного григоріанського календаря.

Точна дата народження Ісуса Христа невідома і не зазначається у Святому Письмі. Обчислення, покладене в основу нашої ери, було зроблено в 525 році римським монахом, папським архіваріусом Діонісієм Малим, який керувався даними Хронографічного збірника за 354 рік. Подальші дослідження показали, що Ісус народився на 5 чи 6 років раніше, ніж вважалося.

vaticannews.va

EXMO affiliate program