Переговори з росією на нинішньому етапі зафіксують поразку України – Подоляк (відео)

13 августа 2022 г. в 13:45

Переговори з росією на нинішньому етапі зафіксують поразку України – Подоляк (відео)

Ведення переговорів із російською федерацією на нинішньому етапі зафіксують поразку України.

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив в інтерв‘ю виданню "Бабель", повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні для України немає жодних мотивів вести переговори, бо інтенсивність війни і можливість у цій війні перемогти набагато важливіша за будь-яку ситуативну паузу. Переговори з російською федерацією на сьогоднішній день будуть означати тільки одне – вони будуть означати, що росія виграла", – сказав Подоляк.

Він зазначив, що це, по-перше, зафіксує поразку України, по-друге, зафіксує поразку Європи і демократичних цінностей. На думку радника керівника ОПУ, після цього розпочнеться карколомне падіння всієї системи глобальної безпеки і системи демократичних цінностей.

Подоляк наголосив, що нині переговорний процес із росією нічим не відрізнятиметься від переговорів із нацистською Німеччиною в 1942 році. "Це ж неможливо собі уявити. Будь-які переговори в даному місці з даними вхідними можливостями зафіксували би цивілізаційну катастрофу… Коли ми говоримо про переговори, ми маємо зрозуміти, що ціна, яку ми вже заплатили, і яку ми платимо, набагато більша, ніж можливість прямо сьогодні припинити вогонь", – додав Подоляк.

За його словами, повернення до переговорного процесу не вирішує жодного питання України. Радник керівника ОПУ пояснив, якщо результатами діалогу із росією буде фіксація нової лінії розмежування – це фіксація нових кримінальних анклавів, звідки російська пропаганда продовжуватиме говорити, що треба розпочинати війну, бо "хтось з України бомбардує народ Донбасу". На його переконання, у такому випадку Україна отримає війну з іншими мотивами та іншими виконавцями, але через півроку-рік.

"По-друге, якщо ми отримаємо лінію розмежування, таким чином уся центральна Україна, вся південна Україна залишаться без людей і в руїнах. Ніхто не буде вкладати гроші і ніхто не буде повертатися в домівки по лінії війни, відкладеної війни. Тому ми отримаємо занепад економіки і занепад соціальних відносин України. Тобто сьогоднішній переговорний процес – це те саме, чого путін хотів, – знищення української державності. Іншим шляхом – не прямою військовою операцією, а через певні технологічні процедури на трохи більшому часому проміжку", – додав Подоляк.

Він відзначив, що рф вважатиме, що перемогла. Радник керівника ОПУ висловив думку, що держава-агресор внесе корективи, як треба вести війну, як треба поводити себе з країнами, які підтримали Україну, а також почне набагато активніше працювати на третіх ринках через стандартні шантажні методики, зокрема, політичні вбивства, державні перевороти, фінансування ультраправих та інших течій. Крім того, на його думку, росія почне більш активно працювати в Африці і на Близькому Сході або загалом на Сході.

EXMO affiliate program