Путін чекає «втоми від України», і це може стати катастрофою для світу — Яценюк

1 июля 2022 г. в 11:40

Путін чекає «втоми від України», і це може стати катастрофою для світу — Яценюк

Російський диктатор Володимир Путін чекає, щоб настала «втома від України», яка могла б обернутися катастрофою не лише для Української держави, а й для усього вільного світу. Про це 29 червня заявив голова Київського безпекового форуму, прем'єр-міністр України у 2014—2016 роках Арсеній Яценюк.

Мета Путіна — боротися проти НАТО і США, розпорошити ЄС, створити альянс диктаторів, але своєю «безумною історичною місією» він бачить завоювання України, розраховуючи, що вільний світ демонструватиме втому від війни на українських теренах. Це може обернутися катастрофою як для України, так і для світу, саме тому Путіна і таких диктаторів, як він, необхідно притягти до відповідальності, стверджує Яценюк.

Водночас, підкреслив експрем'єр, кремлівський диктатор не досяг жодної мети, зокрема НАТО збільшилося з 30 до 32 членів. «Це абсолютно протилежне тому, що очікував Путін. Він прагнув, навпаки, підірвати Альянс. Але я переконаний, що правильним рішенням було би мати не 32 члени НАТО, а принаймні 33. 33-м членом НАТО має бути Україна», — сказав він під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка Відкрий Україну.

Голова КБФ нагадав слова колишнього президента США Дональда Трампа про те, що НАТО застаріло. «Але НАТО вже не застаріло. Воно оновилося, відродилося. НАТО вирішило знайти адекватні відповіді на виклики, з якими стикнулися Альянс та вільний світ», — заперечив він.

Він наголосив, що зараз у вільного світу є достатньо інструментів, аби протистояти фейковим наративам Путіна. «Казати правду, слідувати цій правді і робити все можливе для того, щоби Україна стала країною-переможницею. Переможе Україна і вільний світ. І в нас є усе, аби цього досягти. Інакше диктатори захоплять цей світ», — заявив Арсеній Яценюк.

нв

EXMO affiliate program