Шольц заявив, що "у відносинах з Росією шляху назад немає"

1 июля 2022 г. в 11:00

Шольц заявив, що

На саміті G7 канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив Росію про довгострокові наслідки її нападу на Україну. "У відносинах з Росією не може бути повернення до часів до російського вторгнення в Україну", — сказав Шольц після другого дня саміту у вівторок. Росія "порушила" всі угоди про співробітництво між державами та порушила принцип, згідно з яким кордони не можуть бути переміщені силою.

Тому країни G7 погодилися, що "на карту поставлені дуже довгострокові зміни", сказав Шольц. Вони продовжуватимуть "формувати міжнародні відносини протягом дуже довгого часу". Під час спільних консультацій уранці президент України Володимир Зеленський "дуже переконливо" описав учасникам саміту поточну ситуацію у своїй країні, сказав канцлер. Зеленський був "дуже вдячний" за підтримку країн "Великої сімки".

Група держав усвідомлює, що ця допомога "необхідна ще довгий час", і готова продовжувати підтримувати Україну в її захисті від Росії, сказав Шольц.

У спільній заяві країни G7 раніше зобов'язалися підтримувати Україну в конфлікті "доки це буде необхідно". Вони оголосили про "збереження та посилення економічного та політичного тиску на режим президента Путіна". Доступ російської військової промисловості до західних технологій має бути "ще обмеженішим". Крім того, "Велика сімка" оголосила про запровадження цільових санкцій проти осіб, відповідальних за військові злочини.

За матеріалами Epoch Times Europe GmbH

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program