Сьогодні в Україні школи можуть піти на канікули

15 октября 2020 г. в 10:05

Сьогодні в Україні школи можуть піти на канікули

Сьогодні на всій території України школи можуть піти на канікули за власним рішенням незалежно від кольору карантинної зони.

Відповідну рекомендацію Міністерство освіти і науки розіслало всім школам зазначивши при цьому, що це рішення не є примусовим. На канікули радять піти із 15 до 30 жовтня.

У КМДА при цьому рекомендували піти на канікули столичним школам 21 жовтня - на тиждень раніше ніж вони починаються зазвичай. Це пов'язано із пандемією коронавірусу та місцевими виборами 25 жовтня, адже багато шкіл будуть виконувати роль виборчих дільниць.

Закладам професійно-технічної освіти та університетам при цьому радять відсьогодні і до 15 листопада повністю перейти на дистанційне навчання.

- Рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року), - розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

При цьому примусово студентів із гуртожитків виселяти не будуть, зазначивши однак, що саме гуртожитки є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

vechirniy.kyiv.ua

EXMO affiliate program