15-річному школяру з Чуднівського району за згвалтування 10-річної знайомої присудили 6 років ув’язнення

7 июля 2022 г. в 03:00

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок 15-річному школяру за зґвалтування малолітньої односелиці, яке мало місце 7 січня цього року в одному із сіл Чуднівського (нині Житомирського) району.

Під час розгляду справи у закритому судовому засіданні було встановлено, що того вечора нетверезий дев’ятикласник, перебуваючи поблизу закинутого будинку, задумав учинити діяння сексуального характеру щодо 10-річної знайомої, котру проводжав додому. Переконавшись у відсутності сторонніх, він силоміць затягнув дівчинку до приміщення туалету на території вказаного домоволодіння і, з використанням сили та погроз, здійснив дії, спрямовані на порушення її статевої недоторканності. Раптовим свідком злочину стала мама потерпілої, котра змусила кривдника втекти геть та заявила до поліції.

У судовому засіданні школяр повністю визнав свою вину, повідомив, що на Коляду був на дні народження, де вживав алкоголь. Потім мав намір піти до бару, а дорогою туди – провести додому потерпілу, яку знав із дитинства. Саме тоді й виник злочинний намір… Законний представник обвинуваченого – його мама – дізналась про скоєне від правоохоронців та не мала жодних пояснень вчинкові сина: того ранку він начебто пішов колядувати.

Дослідивши письмові докази, суд з’ясував, що хлопець психічно здоровий, неконфліктний, часто прогулював школу, був схильний до тютюнопаління і вживання алкоголю, а також знаходився на обліку у соцслужбах як такий, чиї батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

За наслідками розгляду провадження юнака було визнано винним у злочині. Враховуючи неповнолітній вік, щире каяття, висновок органу пробації про низький ризик повторення протиправної поведінки, а також думку сторін і позицію потерпілих, котрі не просили суворої кари – 6 років ув’язнення.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме у СІЗО, де нині утримується під вартою.

subota.online

EXMO affiliate program