18-річний хлопець повісився через обвинувачення у зґвалтуванні неповнолітньої дівчини з Сумщини (ВІДЕО)

7 августа 2019 г. в 19:06

18-річний хлопець скоїв самогубство через обвинувачення у зґвалтуванні неповнолітньої подруги. Родичі парубка кажуть, батьки школярки почали вимагати з нього гроші, бо в інакшому разі обіцяли посадити за грати. Тож, юнак утік до лісу і повісився. Село збунтувалося – люди готові були до самосуду. Урешті батьки з донькою змушені були виїхати.

Хлопця знайшли повішеним у лісі. Він утік туди після того, як 14-річна дівчина з батьками звинуватили парубка у зґвалтуванні.

“Її мати сказала: хай він 50 тисяч дає – і справа закрита. Саша просто такий душевний. Він до душі прийняв”, – каже Людмила Олійник, родичка Олександра.

Люди кажуть, що дівчина із Сумщини гостювала у бабусі, напередодні прийшла у компанію до хлопців, де був і Олександр. Школярка, мовляв, видавала себе за старшу – що їй 17-18 років.

На місці, де за словами дівчини сталося зґвалтування, знайшли засоби контрацепції та папірці від цукерок. Батько загиблого переконаний, що якби її син тягнув дівчину силою, то це чуло б пів села.

“А цукерки їсти теж – ґвалтують, а вона цукерки їсть”, – дивується Сергій Олійник.

Проте через кілька днів у село приїхали батьки школярки та пішли до правоохоронців.

“Матір дівчини звернулась до поліції, це жителька Сумської області, про те, що її неповнолітня донька вступила в статеві стосунки з місцевим 18-річним хлопцем без згоди”, – каже Антон Крук, керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції Рівненщини.

У поліції почали допити свідків. Саме тоді батьки школярки начебто запропонували батькам парубка вирішити справу за гроші.

“Сказали, що тебе посадять, і він одразу втік. Його погрожували дуже”, – каже Оксана Пишняк, сестра Олександра.

Від першої спроби повіситися Олександра врятувала його бабуся, однак хлопець утік.

“Він зірвав той кабель, виходить, але з шиї не зірвав, а так побіг на шиї з тим мотузком. Забіг, і вчора його знайшли”, – каже брат Юрій Олійник.

Хлопець вкоротив собі віку у лісі – новина приголомшила усе село, люди збунтувалися. Як тільки селяни почали говорити про самосуд, донька з онукою та зятем терміново поїхали додому на Сумщину. Лікар-психіатр Василь Галябар пояснює, що це подвійна трагедія, а робити винним лише парубка чи школярку – не правильно.

“Ми не донесли до старшої людини, тобто до хлопця, юридичні наслідки зв’язку із дітьми, і не застерегли дитину від того, щоб вона не пішла на такі стосунки із хлопцем. Тобто це практично подвійна наша втрата”, – каже фахівець.

У поліції проводять додаткові перевірки та експертизу в цій справі. Якщо виявиться, що Олександр не ґвалтував дівчини, її можуть притягнути до відповідальності за неправдиві свідчення. Ймовірно, розглядатиметься слідчими і питання про доведення до самогубства.

тсн

EXMO affiliate program