20-летняя днепровская биохакерша создала и испытала на себе вакцину от коронавируса, – СМИ (ВИДЕО)

23 февраля 2021 г. в 21:20

Сегодня над производством противокоронавирусной вакцины работают крупнейшие ученые планеты. Но, оказывается чудо-вакцину уже апробировали в Днепре. Об этом сообщают Тексты.

«Ми не знаємо, хто буде останнім вакцинованим від COVID-19 в Україні, однак точно знаємо, хто був першим. Дарія Данцева, 20-річна біохакерка з Дніпра, прищепилася зробленою власноруч вакциною ще в кінці літа 2020-го.

Ні, я не заражала себе вірусом навмисне, щоб перевірити імунітет. Проте вже після моєї вакцинації мій тато захворів, бабуся теж, а я ні, хоча була у тісному контакті.

Аналізи після вакцинації показали, що у нас є антитіла, які реагують на шип цього коронавірусу і нейтралізують його. Зрештою я задоволена тим, як усе вийшло, тепер у мене є щонайменше імунітет. Хоча на початку я не була впевнена в успіху. Загалом ДНК просто так не потрапляє у клітини, їй потрібні спеціальні буфери або якась електропорація. Щоб у нашому випадку вона потрапила у клітини, ми просто використовували дуже велику концентрацію (як і було описано у статті, з якої все почалося).

Поки що ми не повторюємо ін’єкцію. Хочемо подивитися, наскільки довго у нас збережеться імунітет. Раз на пів року ми здаємо аналізи.

Для чого це все було: ми не просто зробили й вкололи собі вакцину на відео. Ми ж все записували та підготували відеоуроки, розказували, як ми це робимо, звідки взяти інгредієнти, зробили це максимально відкрито.

Для того, щоб, по-перше, подивитися, чи можемо ми відтворити це дослідження у біохакерському просторі. Вийшло.

По-друге, зробити й навчити людей, показати, як воно працює, і те, що біохакери можуть займатися реально серйозними речами, а не просто там робити кольорові бактерії. Отримати дані, відповісти на всі питання – це дуже важливо, у наш час є багато людей, які проти вакцинації взагалі. Хоча якраз цей вірус показав, що буде з людством, якщо немає вакцини», - отмечается в сообщении.

EXMO affiliate program