20 тисяч доларів за "голову" бізнесмена: в ЗМІ розповіли про скандал в податковій Дніпра

12 сентября 2019 г. в 07:20

Представники податкової міліції Дніпропетровської області на чолі з першим заступником керівника управління ДФС Сергієм Пеньковим шантажують колег директора компанії "Софт Оіл" Кирила Суворова, пропонуючи "за його голову" 20 тис. доларів.

У червні 2019 року дніпропетровські фіскали три тижні утримували Суворова на заміській базі відпочинку, але йому вдалося втекти.

"Почали тиснути і психологічно видавлювати свідчення: "Підпиши відмову від своєї фірми". Слідчий говорив: "Починай розповідати, тому що зараз заведемо в камеру - почнемо допит по-іншому", - розповів бізнесмен журналістам.

Приводом для ув'язнення бізнесмена стала ситуація, яка склалася навколо компанії "Софт Оіл", що підписала контракт на постачання масла базового в Україну. У кінці травня в Миколаїв прийшли два танкери з товаром. З дозволу і під контролем митниці в Миколаєві масло було злито, відібрані зразки для аналізів. 28 травня лабораторія видала висновок, що декларант правильно визначив код товару. Це підтверджувало митні декларації на імпорт. Була оплачена перша частина зборів у 8 млн грн. Однак директор компанії просто зник, а вантаж виявився заблокований за клопотанням Податкової міліції Дніпропетровської області.

Незабаром невідомі шантажисти почали вимагати викуп за зняття арешту. Як зазначив Олійник, просили надати "фінансову підтримку податковій міліції".

"Вона сказала, що є представником від керівництва податковій міліції Дніпропетровської області. За звільнення масла була озвучена сума 180 тис. доларів. Вона пояснили пропорцію, як буде розподілена ця сума: частина - в податкову поліцію Дніпропетровської області, частина - для Миколаївської митниці», - розповів адвокат Роман Могила.

Юристи компанії звернулися до всіх держінстанцій і домоглися зняття арешту з масла. ДБР почало слідство проти викрадачів. 28 серпня масло було заарештовано повторно. Самі ж представники ДФС вийшли на юристів підприємця з пропозицією "продати" директора фірми.

"Подзвонив Юрій Францен. Це оперуповноважений Дніпропетровської податкової міліції. Він мені заявляє, що він прийшов від керівника і є пропозиція, яке полягала в тому, що за грошову винагороду я повинен назвати місце, де знаходиться Суворов, а також допомогти притягнути його до кримінальної відповідальності. Допомогти переконати його, що треба дати свідчення, які будуть його компрометувати за злочини, які він не скоював. 20 тисяч доларів", - розповів адвокат Єгор Латайко.

За його словами, ще 20 тисяч доларів фіскали пропонували за співвласника фірми Дмитра Олійника.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program