24 бригада і нацгвардійці вперше в історії знищили потужну російську САУ «Тюльпан» (Відео)

22 мая 2022 г. в 09:30

Росіяни обстрілювали нею цивільну інфраструктуру і знищили міст

24 окрема механізована бригада імені короля Данила із Львівщини, яка зараз воює на сході, разом бригадою швидкого реагування Нацгвардії успішно поцілили в російську САУ 2С4 «Тюльпан», з якої обстрілювали цивільну інфраструктуру Сєвєродонецька та Лисичанська. Управління стратегічних комунікацій ЗСУ наголосило, що це перше документальне підтвердження знищення САУ такого класу не лише у цій війні, а взагалі у сучасній історії.

Про свою успішну роботу військові прозвітували на відео.

«Тут показано яскраві момент ліквідації 240-мм самохідного міномета "Тюльпан", яким окупанти нищили цивільну інфраструктуру Сєвєродонецька та Лисичанська», – повідомили у прес-служби 24 бригади.

«Артилеристи спочатку виманили його з ангару, а потім знищили. Дякуємо російським пропагандистам за наводку. Також у тому ж місці було знищено автопарк штабної легкої техніки», – додав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

2С4 «Тюльпан» – потужний самохідний міномет калібру 240 мм, призначений для знищення найбільш укріплених фортифікаційних споруд і здатний вести вогонь тактичними ядерними боєприпасами. Такі міномети росіяни використовували при штурмі Луганського аеропорту у 2014 році та заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Окрім того, 21 травня українські військові знищили також російську артилерійську гармату «Піон», з якої росіяни зруйнували міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом. Руйнування моста значно ускладнить евакуацію та завезення гумвантажів. За інформацією голови Луганщини, росіяни зараз кидають всі сили на захоплення Сєвєродонецька. Минулої доби намагалися увірватися туди відразу із чотирьох напрямків. Продовжуються артилерійські та мінометні обстріли житлових кварталів. У Лисичанську і Сєвєродонецьку люди не мають доступу до медичних послуг. У лікарні Сєвєродонецька залишилися усього три лікаря і 5 медсестер.

zaxid.net

EXMO affiliate program