€2 мільйони або смерть: подробиці спецоперації затримання викрадачів доньки львівського бізнесмена (Відео)

19 октября 2021 г. в 22:43

Кілька годин знадобилося правоохоронцям, аби знайти місце утримання викраденої 14 жовтня доньки львівського бізнесмена, звільнити її та затримати підозрюваних.

Як повідомляє ГУ Нацполіції у Львівській області, при затриманні в орендованій спеціально для утримання заручниці квартирі зловмисники не встигли вчинити опір правоохоронцям.

“Не змогли, не встигли. Все відбувалось миттєво”, – сказав про спецоперацію затримання керівник райуправління поліції Львова Богдан Собко.

За повідомленням поліції, викрадачами виявились троє мешканців Червонограда, які злочин планували заздалегідь і надіслали повідомлення батьку викраденої з погрозою вбити її, якщо до другої ночі батько не сплатить 2 мільйони євро викупу.

Всі підозрювані затримані. Щодо них поліція відкрила кримінальне провадження за кількома статтями ККУ, в тому числі про викрадення людини. Суд уже обрав підозрюваним запобіжний захід.

"За фактом слідчі поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до десяти років", - повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Як повідомляє 5 канал, заманила доньку бізнесмена в пастку під приводом фотосесії 17-річна школярка. Вона єдина серед підозрюваних, яку суд відпустив під домашній арешт. Решта підозрюваних під вартою без права застави.

EXMO affiliate program