3 роки тюрми за ДТП на службовому авто батька присудили сину тернопільського поліцейського

12 июня 2022 г. в 11:43

Суд призначив три роки ув’язнення сину тернопiльського полiцейського Андрiю Данилюку за ДТП з потерпiлою. В серпнi 2020 року 22-рiчний п’яний юнак на батьковому службовому автомобiлi збив 19-рiчну пiшохiдку i втiк з мiсця ДТП. В результатi дiвчина отримала травми обличчя, вибитi зуби та перелом колiна. Суд визнав його винним у порушеннi одразу трьох статей ККУ та призначив три роки тюрми.

Про вирок Шумського райсуду стало вiдомо у вiвторок, 7 червня, пiсля повiдомлення прес-служби прокуратури Тернопiльщини. Прокурор довiв у судi, що 24 серпня 2020 року нетверезий чоловiк незаконно заволодiв службовим полiцейським автомобiлем батька та вчинив ДТП, наїхавши на пiшохiдку на узбiччi дороги бiля села Брикiв.

Вiдомо, що йдеться про сина заступника начальника вiддiлення полiцiї у Шумську Андрiя Данилюка.

«Водiй пiсля наїзду навiть не зупинився й залишив її без жодної допомоги. Внаслiдок дорожньо-транспортної пригоди потерпiла отримала тiлеснi ушкодження середньої тяжкостi й пiсля аварiї перебувала в небезпечному для життя станi», – йдеться у повiдомленнi.

Як повiдомляла у Facebook мама потерпiлої дiвчини Людмила Хрещук, у момент аварiї її доньцi було 19 рокiв. Внаслiдок ДТП у дiвчини були вибитi зуби, перелом колiна зi змiщенням, струс мозку та шрами на обличчi.

Суд визнав водiя винним у порушеннi одразу трьох статей ККУ: ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодiння транспортним засобом), ч. 1 ст. 286 (порушення ПДР, що спричинило тiлеснi ушкодження) та ч. 1 ст. 135 (залишення у небезпецi).

Йому призначили три роки ув’язнення з позбавленням на три роки права керувати транспортом. Зазначимо, що це лише вирок суду першої iнстанцiї, сторони можуть подати апеляцiю.

gazeta-misto.te.ua

EXMO affiliate program