5 років в’язниці за лайк: суд виніс вирок киянину, який в «Однокласниках» співчував росіянам і «ДНР»

8 июня 2022 г. в 06:40

58-річний чоловік також має сплатити 10 тис. 948 грн. за процесуальні витрати, тобто проведення експертизи.

За даними слідства, 58-річний чоловік мешканець Києва для поширення матеріалів, що глорифікують учасників збройної агресії російської федерації проти України, використовував заборонену в Україні соцмережу «Однокласники». Зі свого профілю він «поширив, а саме вподобав матеріали:

фотографія командира незаконного збройного формування «Спарта» ДНР Володимира Жоги з написом: “Вечная память герою! Командир отдельного разведывательного батальона “Спарта” гвардии полковник Владимир Жога “Воха” получил смертельное ранение, обеспечивая выход из Волновахи мирных жителей 05.03.22»;

відеозапис, який називається «Памяти Вохи» із текстом «Вечная память герою! Жога Владимир Артёмович, позывной Воха»;

зображення ракетного комплекса «Тополь-М» із написом «Мне все равно, где вы и сколько вас. Тополь М»;

картинка, на якій зображені військовослужбовці армії РФ з написом: «Мы поддерживаем нашу Армию! Наши герои! Наши защитники! Наша гордость! Наши бойцы».

За цим фактом, Шевченківський районний суд Києва засудив 58-річного мешканця столиці за ч.2 ст. 436-2 КК України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Чоловіку призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Водночас суд звільнив киянина від відбування тюремного покарання з іспитовим строком у три роки. Також він має сплатити 10 тис. 948 грн за проведення експертизи.

kyiv.media

EXMO affiliate program