5 вишиванок Юрія Тернавського. Що відомо про бізнесмена, який хлібом-сіллю зустрічає ватажка "ДНР"

3 июня 2022 г. в 06:40

Бізнесмен з Маріуполя, екс-кандидат у міські голови Юрій Тернавський, який ще не так давно на кожне свято одягав вишиванку, почав співпрацювати з окупантами. Розповідаємо, як за 100 днів війни він пройшов трансформацію з підприємця-патріота у волонтера, а після - у колаборанта.

До окупації Юрій Тернавський - бізнесмен-патріот з Маріуполя

Юрій Тернавський був досить відомий у масштабах міста. Колись він навчався у ДонНТУ на інженера-технолога, а після вивчав економіку у Приазовському університеті. Отримані знання застосував у розвитку власної справи.

Він вів бізнес у кількох напрямках. Мав свою аптечну мережу та завод з виробництва молочної продукції, яка виробляється під торговельною маркою “Азов продукт”. Відкрив кілька продуктових крамниць у Маріуполі. Молочну ферму активно рекламував у соціальних мережах. Також мав підприємство, яке обслуговувало садки та школи у сфері харчування.

Збудував власний маєток у приміському селищі Боєве, де також була розташована церква, якій він фінансово допомагав. До війни мав репутацію мецената та громадянина з проукраїнською позицією.

Часто з'являлся на публіці у вишиванці і, судячи з фото, мав не одну вишиту рубашку. Переглянувши світлини на сторінці Юрія Тернавського у Facebook нам вдалося нарахувати 5 різних вишиванок.

Під час війни Тернавський- волонтер

З початком війни Юрій Тернявський припинив з'являтися у публічній площині. Його останній допис у Facebook датований 23 лютим і присвячений батьку бізнесмена, у якого напередодні війни був день народження.

Як пише сайт Маріуполя посилаючись на власні джерела, дружину і дітей він евакуював, коли розпочалась війна. Сам активно включився у волонтерську справу. Допомагав обладнати у Маріуполі бомбосховища та забезпечував містян водою та їжею.

Згодом, за проханням влади міста, він возив воду та хліб у бомбосховище, яке розташовувалося у будівлі кінотеатру “Савона”. Вже у середині березня цей район був окупований і всіх, хто переховувався у бомбосховищах, окупанти примусово евакуювали у бік ОРДЛО.

Як бізнесмен у вишиванці став колаборантом: (не)офіційна версія

Після цього Юрій Тернявський на якийсь час зник. Як пише радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, Тернявський мав амбіцію стати головою окупаційної адміністрації Мангушського району.

Окупаційний мер Маріуполя Іващенко неоцінив такі амбіції бізнесмена та «злив» його «МГБ ДБР», надавши їм інформацію про те, що у лютому 2022 році Тернавський допомагав Збройним силам України. Тоді Тернавського посадили у в"язницю на 7 діб. Інформація про співпрацю з ЗСУ нібито не підтвердилися, але звільнили його з забороною вести бізнес.

"В 2020 році Тернавській через російського резидента Анжелу Тимченко увійшов в зговір з Петром Івановим (автор російської весни 2014 р. в Маріуполі). Фінансував на виборах ОПЗЖ. Розповсюдив дезінформацію про валсне “викрадення та полон”, - пише про нього Андрющенко.

Місцеві журналісти пишуть, що Тернявському довелись у прямому сенсі заплатити за звільнення і оплатити дозвіл на ведення бізнесу на окупованих територіях.

Після окупації Юрій Тернявський - колаборант

Він відкрив аптеку у окупованій курортній Ялті. На фото, які опублікувало видання 0629, Тернявський з ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним та секретарем ради партії “Єдина Росія” . Бізнесмен-колаборант демонструє оккупантам нове меню для навчальних закладів Маріуполя від підприємства “ЕкоІллічПродукт”.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко пише, що Тернявський мав заборону від самопроголешного мера Маріуполя Костянтина Іващенко, а вже зараз зробив ще один бізнес-старт і навіть заглядається на посаду голови окупаційної адміністрації.

“Джерела кажуть, що у Юрія Івановича оптимізму на посаду “мера Маріуполя” побільшало і з Хармишевим (довідка від Свои: Євген Хармишев - зам. голови окупаційної адміністрації Маріуполя), який є мозок колобарантів, наче знайшли спільну мову. Костянтину Іващенку приготуватись на концерт Кобзона?”, - написав Андрющенко.

svoi.city

EXMO affiliate program